menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ"



Μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετική καλλιτεχνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 17ης Μαρτίου 2019 - Κυριακή της Ορθοδοξίας - στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, στο Βελεστίνο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου, ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, ενώ επικουρικά συμμετείχαν και άλλοι κοινωνικοί φορείς του Βελεστίνου, όπως  ο Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου, ο Σύλλογος Νέων “ΕΝΟΔΙΑ”, ο Σύλλογος Γυναικών “ΥΠΕΡΕΙΑ ΚΡΗΝΗ”, το Κέντρο Υγείας της περιοχής και το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου. Ο σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η ενίσχυση του έργου του  “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”.
          Η εκδήλωση με τον τίτλο: “ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ”, συνδύασε την παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα (Λόγια της Στεριάς και της Θάλασσας” και “Ο ... “πειρατής” με την κόκκινη βαρκούλα και άλλα παραμύθια και διηγήματα”), με μια συναυλία από το μουσικό σύνολο του κ. Σταύρου Κουσκουρίδα.
          Την οργάνωση και το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων της εκδήλωσης είχε η κ. Σμαράγδα Μαυραϊνού – Παπαδάμ, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η κ. Αλεξάνδρα Κουσκουρίδα.
          Αρχή της εκδήλωσης έκανε ο Βυζαντινός χορός της αρχιερατικής περιφέρειας Βελεστίνου, υπό την καθοδήγηση του κ. Νικολάου Νερούτσου, και έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους.
          Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων προσώπων με πρώτο τον κ. Δημήτριο Νασίκα, Δήμαρχο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο οποίος εξήρε την προσφορά του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και ευχαρίστησε τον πατέρα Θεόδωρο για τον κόπο που καταβάλλει.
          Παρόμοιο ήταν και το περιεχόμενο των χαιρετισμών του π. Αθανασίου Συρταδιώτη, Προισταμένου του Ι.Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης, της κ. Φανής Σαρηγιάννη, Δ/ντριας του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου και του κ. Στέφανου Καρκάλη, Διοικητή  του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως   στη βοήθεια του Συλλόγου προς τους κρατουμένους και τους μετανάστες.
          Η πρώτη ομιλία έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Σ.Σ.Κ. ο “Εσταυρωμένος” κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, ο οποίος περιέγραψε πολύ παραστατικά τις δομές, την προσφορά και το πολυποίκιλο έργο του Συλλόγου, που η δράση του  δεν περιορίζεται μόνο στη στήριξη των κρατουμένων, αλλά αγκαλιάζει και πολλές άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
          Στη συνέχεια η κ. Κερασία Παπαγεωργίου - Γκαβανούδη, εθελόντρια του Συλλόγου, έκανε μία σύντομη και περιεκτική παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων του πατρός Θεοδώρου, κάνοντας κυρίως λόγο για την αξία και  την προσφορά αυτών, αναφερόμενη επίσης και στο νεοεκδοθέν βιβλίο του πατρός Θεοδώρου, με τίτλο: ”Η διέξοδος από το πέλαγος των αμαρτιών μου” (Η προετοιμασία μου για μια ειλικρινή εξομολόγηση).
          Ακολούθησε κατόπιν η παρουσίαση τριών κειμένων από τα δύο παιδικά βιβλία με έναν ιδιαίτερο και ευχάριστο τρόπο, που έτερψε και συγκίνησε τους παρευρισκομένους, από τις κυρίες Ανδριανή Μητροπούλου και Κων/να Τουτουνοπούλου. Τα κείμενα που αφηγήθηκαν ήταν: “Ο “τρελός” του χωριού”, “Η πονηρή αλεπού ... Γιάτρενα!” και “Ο ταξιδιώτης μέρμηγκας”.
          ΄Ενα ξεχωριστό, μελωδικό και ευχάριστο μέρος, αποτέλεσε η παρουσία του μουσικού σχήματος του κ. Σταύρου Κουσκουρίδα, το οποίο με την παρεμβολή του μεταξύ των ομιλιών και των αφηγήσεων, αλλά και με τη συναυλία του στο τέλος της εκδήλωσης, έδωσε μια ξεχωριστή νότα σε όλη τη γιορτή. Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε και στην κ. Στέλλα Μιχολίτση, που με τη γλυκιά της φωνή και τα πολύ όμορφα τραγούδια, μάγεψε τον κόσμο.
          Την εκδήλωση έκλεισε ο πατήρ Θεόδωρος, ο οποίος συγκινημένος από όλα όσα ειπώθηκαν,  ευχαρίστησε το Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές της οργάνωσης της εκδήλωσης αυτής, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους που με την παρουσία τους στηρίζουν το έργο του “Ε”. Μίλησε επίσης για την ανάγκη της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών και τη συμβολή σ’ αυτό των δύο παιδικών του βιβλίων.
          Στο τέλος, οι παρευρισκόμενοι ενορίτες, αγοράζοντας  βιβλία ενίσχυσαν οικονομικά το έργο του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, και δέχτηκαν τα υπέροχα κεράσματα, που με αγάπη ετοίμασαν κυρίες του Βελεστίνου.
          Φύγαμε από το χώρο της εκδήλωσης, με την αίσθηση ότι συμμετείχαμε σε μια ξεχωριστή και όμορφη γιορτή, με χαμογελαστούς και φιλόξενους  ανθρώπους, σε ένα γεμάτο πνευματικό κέντρο.


















▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου