menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΒΟΛΟΣ: "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", μεριμνά και για τους έγκλειστους που φιλοξενούνται για ένα μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα διάφορα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας (αστυνομικά τμήματα), του Δικαστικού Μεγάρου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου κ.α. Η παραμονή των κρατουμένων σ' αυτούς τους χώρους δεν είναι καθόλου ευχάριστη και ανθρώπινη. Εκτός από τη στέρηση της ελευθερίας τους, οι κρατούμενοι δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα υλικά για να ζήσουν, όπως όλοι άνθρωποι. 

Συνήθως, οι περισσότεροι δεν έχουν συγγενείς κοντά στον τόπο του εγκλεισμού τους και, ως εκ τούτου, παραμένουν με τα ρούχα που τους συνέλαβαν για αρκετές ημέρες. Άλλοι συλλαμβάνονται και περιμένουν κρατούμενοι μέχρις ότου τελειώσουν οι νόμιμες διαδικασίες, άλλοι μεταφέρονται στην πόλη μας για να παραστούν σε κάποια δίκη που τους αφορά κι άλλοι συλλαμβάνονται διότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα (μετανάστες και πρόσφυγες). Βεβαίως, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τους προσφέρουν το καθημερινό τους φαγητό, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες των "φιλοξενουμένων". Όντως, στο θέμα αυτό υπάρχει ένα μεγάλο κενό, από πλευράς πολιτείας. Αυτό το κενό το καλύπτει πάντοτε η Τοπική μας Εκκλησία δια του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"


Ο Σύλλογος, προ ολίγων ημερών, κλήθηκε  να ενισχύσει τους δεκάδες κρατουμένους που φιλοξενούνται στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του "Ε", κινητοποιήθηκε άμεσα και παρέδωσε στον αξιωματικό υπηρεσίας τα εξής αναγκαία είδη: σαπούνια, σαμπουάν, ξυριστικές μηχανές, χαρτομάντιλα, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, αφρούς ξυρίσματος κ.α. Και όλα αυτά τα είδη, είναι καρπός έμπρακτης αγάπης των συμπολιτών μας που εμπιστεύονται τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του. 
Ας ευχηθούμε, ο Σύλλογος, να συνεχίσει για πολλά χρόνια την θεάρεστη  διακονία του. 



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου