menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"



 Λ Ι Γ Α   Λ Ο Γ Ι Α
Για τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ»

·         Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 «Ο Εσταυρωμένος», ιδρύθηκε το 1995 ως μια Εκκλησιαστική Οργάνωση με την επωνυμία: «Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος». Έδρα του έχει την πόλη του Βόλου και ακτίνα δράσης τα όρια του Ν. Μαγνησίας. Είναι μη κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται επί δεκαεννέα  (19) ολόκληρα  χρόνια κάτω από την σκέπη και την ευλογία της Εκκλησίας. Έχει βραβευτεί για την προσφορά του: από το Υπουργείο Υγείας, την ΕΡΤ, τις Διευθύνσεις των φυλακών και του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων κ.α.

·         ΧΏΡΟΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ «Ε»
1.         Το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων του «Εσταυρωμένου» στο Βόλο.
2.         Ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ».
3.         Το Παράρτημα του Συλλόγου «ΚΑΤΑΦΥΓΗ», στην πόλη του Αλμυρού
4.   Τα κρατητήρια των Αστυν. Τμημάτων, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, του Δικαστικού Μεγάρου και του Κέντρου Κράτησης μεταναστών.
5.         Τα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων Βόλου και Κασσαβετείας.
6.         Το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου.
7.         Τα καταφύγια των αστέγων
8.         Οι πέντε μικροί ΞΕΝΩΝΕΣ του Συλλόγου μας.
9.         Οι κατοικίες των Ρομά.
10.     Τα δικαστήρια του Βόλου
11.     Οι διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου και του Ιδιωτικού φορέα.

·         ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ. ΒΟΗΘΕΙΩΝ 
«Δ Ι Α Κ Ο Ν Ι Α»
Ο Σ. Π. Κ. Β. της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», λειτουργεί από το 2011, ως Παράρτημα του  « Ε».  Ευρίσκεται επί της οδού Γ. Καρτάλη 9 – Γλάδστωνος στο Βόλο. Λειτουργεί ως τράπεζα διαφόρων ειδών ανάγκης (ενδυμάτων, υποδημάτων, κλινοσκεπασμάτων, παιχνιδιών, επίπλων κ.α.) για τους ενδεείς συνανθρώπους μας. Όλα αυτά τα είδη είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα και τα προσφέρουν οι συμπολίτες μας υπέρ των απόρων που μας επισκέπτονται. Οι εθελοντές και εθελόντριες (35 – 40) δραστηριοποιούνται καθημερινά εξυπηρετώντας: τους πολυάριθμους απόρους κρατουμένους, τους τροφίμους του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, τους αστέγους, τους απόρους ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου, τους αποφυλακισθέντες, τα μέλη άπορων οικογενειών, τα Μοναστήρια, τα Φιλόπτωχα, τα Σπίτια Γαλήνης Χριστού, τα άπορα μέλη διαφόρων ιδρυμάτων και συλλόγων, τις οικογένειες μεταναστών, των Ρομά και πολλών άλλων  συνανθρώπων μας.

·         ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Τα έσοδά του Σ. προέρχονται: από δωρεές, συνδρομές των μελών του, από τις πωλήσεις των εκδόσεών του (βιβλία, κάρτες, εικόνες, dvd – ντοκιμαντέρ, cd κ.α.) και από τις εκδηλώσεις του. Ο «Ε», δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από καμιά δημόσια υπηρεσία.

·         ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ Ο «Ε»
Ενώ ο «Ε» ξεκίνησε τη δράση του με σκοπό να βοηθήσει κυρίως τους κρατουμένους των δύο φυλακών της περιοχής, σταδιακά άνοιξε την αγκαλιά του και την μέριμνά του και σ’ άλλες ευπαθείς ομάδες της τοπικής μας Κοινωνίας, όπως: Κρατουμένους, Αποφυλακισθέντες, Φυγόποινους,  Μετανάστες,  Πρόσφυγες, Αστέγους, Τροφίμους των Ιδρυμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Τσιγγάνους, κακοποιημένες γυναίκες,  μονογονεϊκές οικογένειες, τις άπορες οικογένειες κρατουμένων και αποφυλακισθέντων κ.α .

·         ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο «Ε»
Πνευματική, ψυχολογική, ηθική, υλική και οικονομική στήριξη. Μεταφέρει στους κρατούμενους το μήνυμα της αγάπης και της μετάνοιας, στηρίζει τις οικογένειες, προσφέρει μηνιαία οικον. βοηθήματα, είδη διατροφής, καθαριότητος, ένδυσης και υπόδησης κ.α. αποφυλακίζει, στηρίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες όλων των χώρων κράτησης, φιλοξενεί αστέγους, υποδέχεται τους αποφυλακιζόμενους και τους βοηθά στην κοινωνική τους ένταξη, ανακαινίζει κρατητήρια, ευπρεπίζει προαύλια και άλλους χώρους δημοσίων κτηρίων (Ναούς, Δικαστικό Μέγαρο, Αστυνομική Διεύθυνση, Λιμεναρχείο κ.α. ), προσφέροντας εργασία σε απόρους αποφυλακισμένους και αστέγους κ.α.  

·         ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ
Με την Ι. Μ. Δημητριάδος, τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Ν. Μαγνησίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, το Λιμεναρχείο Βόλου, την Εκπαιδευτική κοινότητα, το Νοσοκομείο Βόλου, (και) πολλούς άλλους τοπικούς φορείς και με κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας. 

      Ταχυδρομική διεύθυνση:     Κ. Καρτάλη 152, Τ.Κ 38221, Βόλος
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο         E-MAIL: oestavromenos@gmail.com
Τηλεφωνική επικοινωνία:       (24210) 30054  Γραφείο Συλλόγου 
Με τον π. Θεόδωρο, Πρόεδρο: 25409 Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου
                                                      20125 Σταθμός Πρώτων Κοινων. Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ"



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου