menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ...

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά -από τα ΜΜΕ, από το διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνία κ.α.-  είναι θλιβερά. Ο κάθε λογικός άνθρωπος νοιώθει πως αρχίζει να κυριαρχεί στις ψυχές και το νου πολλών ανθρώπων ο πανικός. Όχι μια απλή ανησυχία, αλλά η ταραχή και η θλίψη.

Η Εκκλησία μας έχει στα χέρια της το Φάρμακο και κατά του πανικού. Στα παιδιά της είναι γνωστό, αλλά, δυστυχώς, οι πολλοί δεν το έχουν εκτιμήσει όσο πρέπει και γι' αυτό αγνοούν την δύναμή του.

-Ποιο είναι αυτό το Φάρμακο;
-Είναι ο Θεάνθρωπος Κύριός μας, ο Χριστός.
-Και που βρίσκεται αυτό το Φάρμακο;
-Είναι κρυμμένο μέσα στις εντολές Του. Το ανακαλύπτεις μελετώντας την Αγία Γραφή, το ισόβιο ανάγνωσμα κάθε πιστού.

Μελετώντας καθημερινά την Αγία Γραφή: παρηγορείσαι, ενισχύεται η πίστη σου, ειρηνεύεις, ελπίζεις, γαληνεύει η ψυχή σου, δέχεσαι απαντήσεις στα πολλά ερωτήματά σου, νιώθεις πως τα λόγια του Θεού είναι πιο γλυκά και από το μέλι...

Μελετώντας το Ευαγγέλιο νιώθεις πως σε διδάσκει ο Ίδιος ο Κύριος κι εσύ καθισμένος παρά τους πόδας Του βιώνεις την παρουσία και την Χάη Του.

Μελετώντας την Καινή Διαθήκη νιώθεις πως αυτό που κάνεις είναι προέκταση της προσευχή σου και πάλλεται από χαρά όλο το είναι σου.  Κυοφορείται εντός σου η ΜΕΤΑΝΟΙΑ και λαμβάνεις αποφάσεις για διόρθωση και αλλαγή πλεύσης στη ζωή.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, την αλόγιστη τηλεθέαση και την πλοήγηση στο διαδίκτυο (τάχα για ενημέρωση) κι ας αφήσουμε να μας μιλήσει ο Ίδιος ο Κύριος. Αυτός θα μας πληροφορήσει και γιατί επέτρεψε και την σύγχρονη αυτή μάστιγα που την ονόμασαν: κορωνοϊό.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου