menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Πρωτότυπο θεατρικό σχήμα στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Μια εξαιρετική δράση στον χώρο της ποιμαντικής προσέγγισης των νέων λειτουργεί επ’ εσχάτων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στο πλαίσιο της σύναξης φοιτητών και νέων εργαζομένων, υπό τον Πρωτ. Χαρίλαο Παπαγεωργίου. Πρόκειται για την θεατρική συντροφιά «Διάβαση», οι συντελεστές της οποίας διάλεξαν αυτόν τον τρόπο για να μιλήσουν και να νοηματοδοτήσουν την καθημερινότητά τους, αλλά και να μεταφέρουν το βίωμά τους σε έναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων.
Η θεατρική συντροφιά «Διάβαση» ανέβασε το έργο «Μαλλιοτραβήγματα», που βασίζεται στην κλασική ιστορία της Ραπουνζέλ, των αδελφών Γκριμ, που διασκευάστηκε το 2010 σε ταινία του Ντίσνεϋ, με τον ελληνικό τίτλο «Μαλλιά κουβάρια».
Το έργο ανέβηκε σε τρεις παραστάσεις, που δόθηκαν, αντιστοίχως, στις 30/6 στην Άλλη Μεριά, στις 4/7 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας και στις 5/7 στην πλατεία των Σταγιατών.
Το έργο ανέβηκε σε σκηνοθεσία, διασκευή και διδασκαλία της κ. Χρυσάνθης – Βασιλικής Κορώνη.
Σκηνικά – κοστούμια: Βάγια Μπεκιώνη.
Πρωτότυπη μοπυσική: Φίλιππος Ρέτσιος.
Χορογραφίες: Νικολέτα Δεφαράνα.
Έπαιξαν οι: Γιάννης Μιντζίδης, Κων/νος Σιούλης, Νεκτάριος Μαρμαράς, Λεμονιά Απόχα, Κυριακή Γαϊτανίδου, Μαρία Καραπάνου, Ανδρέας Κοτόπουλος, Χριστίνα Μαρμαρά, Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου, Νεκταρία Σαββίδου, Θοδωρής Αντωνίου, Μόκκας Μιχαήλ, Μαρία Μαρμαρά, Μαρία Τσαπαρίδου και Γιώργος Αγαπητός.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου