menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ"

Δυστυχώς, κάποιοι συμπολίτες μας συνεχίζουν να εγκαταλείπουν σακούλες με ρούχα και παπούτσια έξω από την είσοδο του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" (Γ. Καρτάλη 9, πλησίον του ναού του Αγίου Εφραίμ), μη υπολογίζοντας την ενημέρωση που κάνει συνεχώς ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ". Όσες προσφορές εγκαταλείπονται από τους... "ελεήμονες" άμεσα αποσπώνται από ανθρώπους, οι οποίοι αφού επιλέξουν τα της αρεσκείας τους, τα υπόλοιπα τα διασκορπίζουν εδώ κι εκεί δημιουργώντας έναν άθλιο σκουπιδότοπο εις βάρος εκείνων που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, αλλά και των υπευθύνων του χώρου. Το πιο φοβερό είναι πως κάποιοι εγκαταλείπουν ακόμη και σακούλες γεμάτες με παλαιά φυλλάδια, εικόνες, περιοδικά κ.α. τα οποία προβάλουν την εικόνα του Κυρίου, της Παναγίας και των αγίων. Όλα αυτά τα ιερά κείμενα και οι εικόνες διασκορπίζονται και πετιούνται από τους επιτήδειους στο έδαφος, αφού δεν σέβονται ούτε καν τα ιερά σύμβολα της Εκκλησίας μας. Αυτό βαραίνει και όλους εκείνους που τα εγκαταλείπουν για να διαπράττεται αυτή  η ασέβεια. 
Το Δ.Σ. του "Ε" έχει μετακομίσει το 90% των υπηρεσιών του - που στεγάζονταν στην "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" - σε νέο χώρο που παραχώρησε στο σύλλογο η Ι.Μ. Δημητριάδος. Στην νέα κοινωνική δομή, στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι.Μ.Δ - παράρτημα του "Ε" -  Θουκυδίδου 10, έναντι ΙΚΑ, Βόλου, συγκεντρώνονται όλες οι προσφορές των συμπολιτών μας για να αξιοποιηθούν με τη βοήθεια των εθελοντών του συλλόγου. ΜΟΝΟ εκεί θα πρέπει να παραδίδονται οι προσφορές και ΟΧΙ στη "ΔΙΑΚΟΝΙΑ". 
Ο "Ε" δεν δέχεται παλαιά βιβλία, φυλλάδια, περιοδικά, εικόνες, φωτογραφίες κ.α. Όλα αυτά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Αντίθετα, μας δημιουργούν προβλήματα, αφού κάποιοι εκ των εθελοντών  θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να τα κάψουν... Ζητούμαι την κατανόηση όλων των συμπολιτών μας.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου