menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας και τα εγκαίνια της Ε.Α.μ.Π.Σ.

Μέσα σε μια ιδιαίτερη «ζεστή», φιλική και ζωντανή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας και  τα εγκαίνια της νεοσύστατης « ΈΝΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ με ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ», το Σάββατο 9-2-2019 το απόγευμα στον χώρο του Συλλόγου, παρουσία αρκετού κόσμου, ιδρυτικών μελών, Φίλων και Υποστηρικτών, Εκπροσώπων των Φορέων και της Δημοτικής Αρχής.

Η Ακολουθία του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε  από τον πατέρα Θεόδωρο Μπατάκα του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ο οποίος ευχήθηκε να έχουμε την ευλογία του Θεού στο νέο μας ξεκίνημα και να έχει επιτυχία το σημαντικό έργο που επιτελούμε. Η Μητρόπολη  είπε θα είναι κοντά σας και θα στηρίζει το έργο σας.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Σανίδα Κατερίνα και η Γ. Γραμματέας κα Στανίση Γιούλη, που εξήγησε το πώς «γεννήθηκε» η ιδέα να δημιουργηθεί ο Σύλλογος Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση  με έδρα τον Βόλο , αλλά και τους σκοπούς, τις δράσεις όπως  και το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης που αναπτύσσονται στον Σύλλογο.

Για την κάθε δράση  μίλησαν ξεχωριστά και οι υπεύθυνοι των ομάδων.
Η κα Κατερίνα Μούτου Ψυχολόγος -Ψυχοθεραπεύτρια, η κα Γιάννα Καλώτα Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια επίσης που πραγματοποιούν την Ομαδική Συμβουλευτική Υποστήριξη των ασθενών, η κα Τόνια Σκλάβου που πραγματοποιεί την Ατομική Συμβουλευτική Υποστήριξη των Ασθενών, η κα Πολυμέρου Κυριακή – Αργυρή Υπεύθυνη της Ομάδας Εικαστικής Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης, ο κ. Αργύρης Περιστερόπουλος Φυσικοθεραπευτής, η κα Εύα Χριστοδούλου Εκπαιδεύτρια Υπεύθυνη για τα τμήματα θεραπευτικής κολύμβησης Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ, οι κ.κ Ιωάννα Κορωνίδου και η Χρυσούλα Τσιόρτα δασκάλες YOGA , η κα Στυλίδου Ελένη Λογοθεραπεύτρια Υπεύθυνη για την Θεραπεία Λόγου από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου και η κα Ανδρομάχη Μουτσινά  Δικηγόρος που παρέχει Νομική Συμβουλευτική Υποστήριξη στα μέλη της Ένωσης.  Να σημειωθεί πως όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.

Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν: Α΄ από τον Δήμο Βόλου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ. Δημήτριος Λιβογιάννης και ο κ. Αθανάσιος Σταυρίδης που για ακόμη μια φορά απέδειξαν  την αμέριστη συμπαράστασή τους προς την Ένωση εκπροσωπώντας τον Δήμο Βόλου και υποσχόμενοι πως θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό μας για οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο και να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας.
Οι κ.κ Μαραβέγιας Κωνσταντίνος Χειρουργός, Επιστημονικός Υπεύθυνος της κλινικής ΑΝΑΣΑ και ο Νευρολόγος Νικόλαος Θάνος.

Η Βασιλόπιτα ήταν ευγενική χορηγία του ζαχαροπλαστείου ‘’Γλυκούτσικο’’ και το δώρο για τον τυχερό της βασιλόπιτας ήταν μια Χειροποίητη εικόνα κατασκευή της κ. Νίκης Μπαϊράμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης ευχαριστούν όλους όσους  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και όλους όσους μας βοηθούν καθημερινά στο δύσκολο έργο μας.

Η κοπή της πρώτης μας βασιλόπιτας είναι μόνο η αφορμή. Οι «Δράσεις Ζωής» είναι η αιτία. Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις  αντίξοες συνθήκες που ζούμε, εμείς εδώ σήμερα  τα αφήσαμε όλα  στην άκρη  γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για αλληλεγγύη και προσφορά στους συνασθενείς και συνανθρώπους μας !

Προσφορά και αλληλεγγύη λοιπόν, σημαίνει, κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να «χρωματίσει» τη ζωή του.  Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Η προσφορά μας είναι εθελοντική, πάνω από  συμφέροντα και  ματαιοδοξίες.

Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε! Ελάτε μαζί μας! Βοηθείστε μας, συμβουλεύστε μας, στηρίξτε μας!
Ελάτε να υλοποιήσουμε τους στόχους του Συλλόγου.
Ενδιαφερθείτε. Γραφτείτε Μέλη-Φίλοι Υποστηρικτές.
Η Ζωή δεν τελειώνει με την διάγνωση … Αλλάζει, μας δυσκολεύει αλλά δεν τελειώνει … Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε μαζί .

ΑΛΛΑ - ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ! 



















▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου