menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Ανακαίνιση των κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.


Σήμερα το μεσημέρι - 26 Μαΐου 2018 - ο π. Θεόδωρος Μπατάκας  και ο κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος (ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του  "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ),  επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και επιθεώρησαν τις εργασίες ανακαίνισης των χώρων κράτησης (7 κρατητήρια με τους εξωτερικούς τους διαδρόμους) της Ελληνικής Αστυνομίας, που χρηματοδότησε ο Σύλλογος, μετά από παράκληση του κ. Βασιλείου Εμ. Μακρογιαννάκη, Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας. Την εργασία ανέλαβε και έφερε εις πέρας ένας οικογενειάρχης άνεργος (αποφυλακισθείς), ο οποίος στηρίζεται ποικιλοτρόπως από τον Σύλλογο. 

Στα κρατητήρια, "φιλοξενούνται" καθημερινά δεκάδες συνάνθρωποί μας (Έλληνες και ξένοι), οι οποίοι υποχρεώνονται να παραμείνουν σ' αυτούς τους χώρους (βλέπε φωτογραφίες) κάνοντας παρέα με πολλούς άλλους που περιμένουν την διεκπεραίωση των νομικών και δικαστικών τους υποθέσεων. Άλλοι κρατούμενοι θα οδηγηθούν στις φυλακές, άλλοι στα δικαστήρια και άλλοι περιμένουν - μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - την απέλασή τους από τη χώρα  μας. Κρεβάτια, τραπέζια και καρέκλες ΔΕΝ υπάρχουν. Αυτοί οι τσιμεντένιοι πάγκοι (βλέπε φωτογραφίες) γίνονται και κρεβάτια και καρέκλες και τραπέζια για να φάνε. Η καθημερινή χρήση των χώρων αυτών και η φθορά που προξενούν οι ίδιοι οι κρατούμενοι, οδηγούν τους υπευθύνους να κάνουν κατά καιρούς μερικές ή και συνολικές ανακαινίσεις. 
Ο "Εσταυρωμένος", έχει πραγματοποιήσει πολλές φορές εργασίες ανακαίνισης στους χώρους αυτούς, προσφέρει τακτικότατα: είδη καθαριότητος, ένδυσης, υπόδησης φάρμακα, τσιγάρα, τηλεκάρτες, απολυμαντικά υγρά, βιβλία (και την Αγία Γραφή σε πολλές γλώσσες) κ.α. με σκοπό την ανθρώπινη διαβίωση των κρατουμένων.

ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ 
ΣΤΗΝ AΓΟΡΑ ΝΕΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ (ΑΦΡΟΛΕΞ)
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ 
E-MAIL:  oestavromenos@gmail.com


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου