menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟ ΒΟΛΟΥ (19/05)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συγκίνηση, εορτάστηκε κι εφέτος – για 20η συνεχή χρονιά – η εορτή της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.  
Το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 7η απογευματινή, τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Πρωτοπρ. Θεοδώρου Μπατάκα, Πνευματικού Συμπαραστάτη των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή του Βόλου και τη συμμετοχή του Κεντρικού Λιμενάρχη Βόλου, κ. Εμμανουήλ Κανάλη, πολλών ένστολων του Λ. Σ. άλλων αρμοδίων παραγόντων και άλλων συμπολιτών μας.
Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού μίλησε και ο κ. Κ. Γανωτής, τ. Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση να κτιστεί  ο Ναΐσκος αυτός προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών. «Το εκκλησάκι στο χώρο του Κ. Λιμεναρχείου Βόλου κτίστηκε από αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον άγιο επί τη διασώσει – πριν 20 χρόνια - μιας ομάδος ανδρών του Λιμενικού Σώματος που βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο λόγω μεγάλης θαλασσοταραχής, επιστρέφοντας από μια υπηρεσιακή δραστηριότητα..." 











▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου