menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Επίδοση του Θυρεού του Κ. Λιμεναρχείου Βόλου, στον Μητροπολίτη Ιγνάτιο (21/03)


Επ' ευκαιρία των εγκαινίων του μικρού Ναού του Οσίου Σίμωνος του Μυροβλήτου - που βρίσκεται στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου και κτίστηκε από τους άνδρες του ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΣΩΝ του Λιμενικού Σώματος - ο Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου,  ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΚΑΝΑΛΗΣ Εμμανουήλ,  επέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. κ. Ιγνάτιο τον Θυρεό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. 

Η ΟΜΙΛΙΑ του Λιμενάρχη Βόλου, 
Πλοιάρχου κ. Εμμανουήλ Κανάλη 
Σεβασμιώτατε, 
Είναι ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για το προσωπικό της Υπηρεσίας μας η αποδοχή από μέρους Σας της πρόσκλησής μας να τελέσετε σήμερα τον αγιασμό των εγκαινίων του μικρού μας Ναού που είναι αφιερωμένος στον Όσιο Σίμωνα το Μυροβλύτη, Κτίτορα της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους. Κτίτορα της τολμηρότερης αρχιτεκτονικά αγιορείτικης μονής, με βίο θαυμάσιου ασκητή, θαυματουργού και μυροβλήτη. Ο μικρός μας Ναός χτίστηκε εντός του Εμπορικού Λιμένα Βόλου παράπλευρα από τις εγκαταστάσεις του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ), υπό την επίβλεψη του Διοικητή του Ανθ/ρχου Λ.Σ. ΚΟΝΤΟΒΑ Παναγιώτη χάρη στις άοκνες προσπάθειες των ανδρών του, τόσο σε οικονομική συνεισφορά όσο και σε προσωπική εργασία και χρόνο, σε ένα χώρο που έχει παραχωρηθεί από την ΟΛΒ Α.Ε. Οι εγκαταστάσεις του Κλιμακίου των ΚΕΑ/Κ.Λ.ΒΟΛΟΥ είναι ένας ιδιαίτερος χώρος εργασίας και εκπαίδευσης στον οποίο δίνεται πλέον η δυνατότητα για προσευχή και ενίσχυση. Η ολοκλήρωση αυτού του Ναού αποτελεί μία ομολογία πίστεως από το προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών.

Σεβασμιώτατε, 
Έχετε αναφέρει σε ομιλίες σας ότι ‘’η Ορθόδοξη Πίστη μας είναι η ενοποιός μας δύναμη, ο αδαπάνητος θησαυρός μας’’. Αυτή τη δύναμη προσπαθούμε να ενισχύσουμε με τον μικρό αυτό Ναό του Οσίου Σίμωνα, με τον Μικρό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, αλλά κυρίως - και Σας ευχαριστώ προσωπικά για αυτό - με την παρουσία τουλάχιστον μία φορά το μήνα του Πατρός Θεοδώρου Μπατάκα στο Κ.Λ. Βόλου, την προσευχή του, τις ευλογίες του και τις συμβουλές του. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όσους έχουν συνεισφέρει για την ανέγερση του Ναού και όσους σήμερα παρευρίσκονται σε αυτό το χώρο.



Σεβασμιώτατε, 
έχετε εγκαινιάσει – διορθώστε με αν σφάλλω - περί τους σαράντα (40) Ναούς και θεμελιώσει αρκετούς από αυτούς. Εις ανάμνησιν αυτών των σημερινών μοναδικών για εμάς εγκαινίων και με την προτροπή του συνόλου του προσωπικού μας, παρακαλώ δεχτείτε τον Θυρεό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Αφιερώνεται στο πρόσωπό Σας, με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη, με την ευχή μας δε ο Θεός να Σας χαρίζει υγεία και δύναμη, προκειμένου να συνεχίσετε τα έργα Σας επ΄ ωφελεία της τοπικής μας κοινωνίας.



    
                                                                 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου