menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΠΥΡΟΠΑΘΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. (φωτογραφίες)

Προ ημερών, στην περιοχή της Νεαπόλεως του Δήμου Βόλου, κάηκε μια ξύλινη κατοικία, όπου συγκατοικούσαν δύο οικογένειες Ελλήνων τσιγγάνων.  Φύλαξε ο Θεός και δεν υπήρξαν θύματα κατά την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς. Κάηκαν όλα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Ολόκληρη η... περιουσία τους έγινε στάχτη. Το Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" απεφάσισε να προσφέρει άμεση βοήθεια και σ' αυτή την οικογένεια. 


Σήμερα το μεσημέρι (27/02), δύο μέλη του Δ.Σ. του "Ε" - ο π. Θεόδωρος Μπατάκας,  και ο κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος - πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο που έγινε η πυρκαγιά, συζήτησαν με τα μέλη της οικογένειας και διαπίστωσαν "με τα ίδια τους τα μάτια" την μεγάλη καταστροφή που επέφερε η πυρκαγιά, αλλά και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν σ΄ολόκληρη εκείνη την περιοχή, όπου διαμένουν πολλές οικογένειες Ρομά. Οι κάτοικοι τη περιοχής υποδέχτηκαν με ευγένεια τους δύο επισκέπτες - που διένειμαν δώρα στα τσιγγανόπουλα - και τους εξέθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως οικογενειάρχες.... 

Η "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" και το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ι.Μ. Δημητριά-δος, παραρτήματα του "Ε", άμεσα κινητοποιήθηκαν, προσφέροντας υλική και ηθική βοήθεια στους πυροπαθείς συμπολίτες μας. Τους προσέφεραν: κλινοσκεπάσματα, ενδύματα, υποδήματα, κρεβάτι, πιάτα, ποτήρια κ.α. είδη κουζίνας και μια ικανή ποσότητα ξύλινων δοκών (αξίας 300,00 Ε), για να στηθεί και πάλι το σπιτικό τους. Βεβαίως, με την προσφορά αυτή του "Ε", δεν καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες της οικογένειας αυτής. Θα πρέπει να τρέξουν σε βοήθεια κι άλλοι φορείς, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την νέα κατοικίας, δεδομένου πως ο χειμώνας συνεχίζεται. 


Ο καταυλισμός των τσιγγάνων ευρίσκεται σε αθλία κατάσταση και από άποψη υποδομών 

Σ' αυτό το σημείο υπήρχε ένα ολόκληρο νοικοκυριό που φιλοξενούσε 8 πρόσωπα!!!

Τα μικρά τσιγγανόπουλα εμπρός στα αποκαΐδια που άφησε η φωτιά!!! 

Κι αυτά τα παιδιά είναι πλάσματα του Θεού και, μάλιστα, Ελληνόπουλα και
έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν ΟΛΑ τα παιδιά του κόσμου. 

Αυτά έμειναν  από την ... περιουσία των δύο οικογενειών!!!

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ, 
ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ  ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου