menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" & ΤΗ "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" για τη στήριξη 1600 κρατουμένων γυναικών, ανδρών και εφήβων.

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", που λειτουργεί ως παράρτημα του Συλλόγου, πραγματοποίησαν ΠΈΝΤΕ (5) ανθρωπιστικές αποστολές σε διάφορες φυλακές της πατρίδος μας με σκοπό τη στήριξη των εκατοντάδων απόρων κρατουμένων γυναικών, ανδρών και εφήβων που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, όχι μόνον λόγω του εγκλεισμού, αλλά και λόγω της έλλειψης των αναγκαίων αγαθών για την ανθρώπινη διαβίωσή τους. 

Συγκεκριμένα, η Τοπική μας Εκκλησία πραγματοποίησε κατά τον μήνα Ιούνιο τις εξής ανθρωπιστικές αποστολές :


  • Στην ανδρική κλειστή φυλακή ΔΟΜΟΚΟΥ, ο "Ε" και η "Δ" παρέδωσαν στην κοινωνική υπηρεσία της φυλακής αυτής μια μεγάλη ποσότητα  καλοκαιρινών και χειμερινών ενδυμάτων που ετοίμασαν οι συνεργάτες της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ". Το σημαντικό στην περίπτωση αυτή είναι πως η πραγματοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Θήβα πραγματοποιήθηκε με έξοδα δύο συνεργατών του Συλλόγου, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το δικό τους φορτηγό για την μεταφορά των 41 μεγάλων χαρτοκιβωτίων. Τους ευχαριστούμε θερμά. 

  • Στην γυναικεία φυλακή ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΗΒΩΝ, δύο συνεργάτες του Συλλόγου μας μετέφεραν και  παρέδωσαν στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της φυλακής μια ικανή ποσότητα γυναικείων ενδυμάτων (71 χαρτοκιβώτια) για την ενίσχυση των εκατοντάδων κρατουμένων γυναικών που στερούνται τα αναγκαία. 
  • Στην ανδρική κλειστή φυλακή ΤΡΙΚΑΛΩΝ, όπου κρατούνται εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, παραδόθηκε σήμερα μια ακόμη γενναία ποσότητα ενδυμάτων από δυο συνεργάτες του Συλλόγου μας, οι οποίοι μετέφεραν στα Τρίκαλα το προϊόν της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας. 
  • Στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ, όπου κρατούνται 175 ανήλικα παιδιά και ενήλικες, ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" προσέφερε εκτάκτως - εκτός των τακτικών αποστολών - 100 ζεύγη πλαστικές παντόφλες για την εξυπηρέτηση των απόρων κρατουμένων, βερμούδες, εσώρουχα, καινούργια βιβλία, τηλεκάρτες, επιστήθιους σταυρούς κ.α. 
  • Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όπου κρατούνται 50 αλλοδαποί ανήλικοι κρατούμενοι, ο Σύλλογος προσέφερε σ' όλους από ένα ζεύγος σαγιονάρες και άλλα είδη που μας ζητούν τακτικά από την κοινωνική υπηρεσία της φυλακής.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Σύλλογος, κατ' επανάληψη πραγματοποιεί τέτοιες αποστολές εφαρμόζοντας την εντολή του κυρίου μας Ιησού Χριστού που θέλει να βλέπουμε στο πρόσωπο κάθε κρατουμένου το δικό Του Πρόσωπο!

Βεβαίως, όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες των χώρων κράτησης αγωνιούν και στενάζουν από την έλλειψη πολλών αναγκαίων αγαθών (είδη καθαριότητος, εσώρουχα, υποδήματα, καλοκαιρινά ενδύματα, χαρτί υγείας, κ.α.) για τη στήριξη των απόρων κρατουμένων και αναζητούν πηγές απ' όπου θα καλύψουν όλα αυτά τα κενά. Η μόνιμη και αστείρευτη πηγή για όλους αυτούς είναι η Εκκλησία και ας μη το εκτιμούν θετικά κάποιοι. Οι αρμόδιοι παράγοντες θεωρούν υποχρέωση της Εκκλησίας "να ντύνει και να ταΐζει τους απόρους" λησμονώντας πως είναι δική τους υποχρέωση και ευθύνη να έχουν ειδική μέριμνα για τους έγκλειστους πολίτες αυτής της χώρας. Ο "Ε" και η "Δ", που εκπροσωπούν την τοπική μας Εκκλησία, βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τις τοπικές φυλακές και τα κρατητήρια και ανταποκρίνονται άμεσα και πρακτικά στις πολλές παρακλήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών, προσφέροντας ποικίλη βοήθεια. Ο "Ε", εφοδιάζει - κατά καιρούς - πολλές φυλακές και κέντρα φιλοξενίας ή κράτησης μεταναστών και προσφύγων με είδη ένδυσης και υπόδησης, όταν αυτά πλεονάζουν στις αποθήκες της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ". 




ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΙΕΣ 
ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΛΟ ΤΟΥΣ.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου