menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ!

Επί πολλά χρόνια, αγαπητοί μου φίλοι, διακονώ με τη Χάρη του Θεού και ως πνευματικός πατέρας δεκάδων συνανθρώπων μου. Το Ιερό Εξομολογητήριο είναι ένα πνευματικό θεραπευτήριο, αλλά και μεγάλο πανεπιστήμιο! Ο Ιερέας είναι ο διάκονος του Ιατρού, του Χριστού. Εκείνος θεραπεύει, συγχωρεί και δέχεται με αγάπη όλα τα παιδιά Του που μετανοούν. Ο ιερέας είναι δευτερεύων πρόσωπο, μετά τον Πρώτο, τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Διαπιστώνω, μεταξύ των άλλων, πως στη ζωή μας υπάρχει ένας γογγυσμός, κυρίως κατά την ώρα των διακονημάτων μας. Η μητέρα και σύζυγος γογγύζει εξ αιτίας των πολλών καθηκόντων της,  ο υπάλληλος για τις παραξενιές του εργοδότη και των πελατών του, ο δάσκαλος για τους μαθητές του κ.λ.π.

Θα πρέπει να μάθουμε πως σ’ αυτή τη ζωή, αγαπητοί μου, ο Θεός μας μοίρασε τα διακονήματα για να αναπαύουμε τον αδελφό μας. Τη θέση που κατέχεις ως γονιός, ως ποιμένας, ως δάσκαλος, ως έμπορος, ως κυβερνήτης  κ.λ.π. σου την παρεχώρησε για κάποιο χρονικό διάστημα ο Ίδιος ο Θεός. Αυτός είναι ο Προϊστάμενος όλων μας. Σ’ Αυτόν θα απολογηθούμε κάποτε, την ώρα του θανάτου μας και κατά την Β΄ Παρουσία Του.

Καλούμαστε να διακονήσουμε τους αδελφούς μας, όπως το έκανε κι Εκείνος: « Αν, λοιπόν, εγώ ο Κύριος κι ο Διδάσκαλος σας έπλυνα τα πόδια, έχετε κι εσείς την υποχρέωση να πλένετε ο ένας τα πόδια του άλλου» (Ιωάν. 13,14).

Αυτή είναι η αλήθεια. Κι αν πορευθούμε μ’ αυτό το πνεύμα, να είμαστε σίγουροι πως και ο Θεός θα δοξάζεται, αλλά και θα γλυκαίνουμε τις ψυχές των ανθρώπων από την πίκρα που πηγάζει από την εκμετάλλευση της «καρέκλας» στην οποία… θρονιαστήκαμε και την κατάχρηση της "εξουσίας"... !

π. Υάκινθος (Βόλος)

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου