menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», βράβευσε 25 ανηλίκους κρατουμένους μαθητές για την επιμέλεια και την πρόοδό τους.


        Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος πραγματοποίησε επισκέψεις στις φυλακές και τα κρατητήρια της περιοχής επ’ ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, συνοδευόμενος από τον π. Θεόδωρο Μπατάκα και ένα κλιμάκιο εθελοντών και συνεργατών του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"...


      Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του παρακολούθησαν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που  ετοίμασαν με μεράκι εκπαιδευτικοί και κρατούμενοι μαθητές των σχολείων των δύο Ειδικών Καταστημάτων Κράτησης Νέων του Βόλου και της Κασσαβέτειας. Παρουσίασαν σκετς, τραγούδια, απήγγειλαν διάφορα επίκαιρα κείμενα και καταχειροκροτήθηκαν απ' όλους.  Ο Σεβ. μετά την εμπνευσμένη  ομιλία του, βράβευσε - εκ μέρους του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"- 25 ανήλικους κρατούμενους μαθητές για την επιμέλεια και την πρόοδό τους και διένειμε τα ατομικά εορταστικά δέματα που ετοίμασαν οι εθελοντές του Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ". Να σημειωθεί δε πως όλα τα είδη, που περιείχαν τα δέματα αυτά, ήταν καρπός αγάπης και προσφοράς όλων των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν, επίσης: οι ιερείς που διακονούν στις φυλακές, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου επικεφαλής μελών του Δ.Σ. οι Διευθυντές των φυλακών, οι κοινωνικοί λειτουργοί, σωφρονιστικοί  υπάλληλοι και άλλοι προσκεκλημένοι.


        Στις 12 το μεσημέρι,  ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του «Ε», επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τους αστυνομικούς και να επισκεφθεί και τα κρατητήρια.  Η Ι. Μητρόπολις Δημητριάδος και ο Σεβ. εκτιμώντας το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, δώρισε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου 3 κράνη για την ασφάλεια των αστυνομικών. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του «Ε», επισκέφθηκε τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας Βόλου (μεταγωγών), συνομίλησε με τους αστυνομικούς και τους κρατουμένους, μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας και των μελών του Δ.Σ. του «Ε»  και διένειμε διάφορα γλυκά και τηλεκάρτες για τις ημέρες των Χριστουγέννων.


    Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν από τον π. Θεόδωρο, ο οποίος επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και την 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, όπου διένειμε ευχές και γλυκά σ' ολόκληρο το προσωπικό και των δύο υπηρεσιών.








▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου