menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Έκθεση-σοκ από τη Unicef: Κάθε 5 λεπτά σκοτώνεται κι ένα παιδί!

DSC_0482

Η έκθεση της Unisef σοκάρει! Ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε λεπτά εξαιτίας της βίας! Και αυτό όχι στις εμπόλεμες περιοχές που θα είχε και κάποια λογική, αλλά σε χώρες όπου υπάρχει ειρήνη!
«Ανακαλύπτουμε το γεγονός ότι τα παιδιά βιώνουν υπερβολική βία στην καθημερινή τους ζωή, παντού», δήλωσε στο Ίδρυμα Τόμσον Ρόιτερς η Σούζαν Μπίσελ, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος προστασίας των παιδιών της οργάνωσης.
«Αυτό που είναι σοκαριστικό είναι ότι έχουμε εδώ και δύο με τρεις δεκαετίες επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας υπερβολικά στην παιδική θνησιμότητα από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και αυτό που αναφέρει αυτή η έκθεση είναι ότι πρέπει να σκεφτόμαστε την παιδική θνησιμότητα από κάθε αιτία. Και είναι σοκαριστικό να φανταστούμε ότι μπορεί να μην επιτύχουμε τους στόχους μας σε ό,τι αφορά την παιδική επιβίωση, αν δεν ασχοληθούμε με το ζήτημα της προστασίας των παιδιών. Αυτά τα δύο πάνε μαζί», συμπληρώνει η Λέα Κράιτσμαν, επικεφαλής του τμήματος εκστρατείας και ενημέρωσης του βρετανικού παραρτήματος της Unicef.

Πράγματι τα νούμερα της έκθεσης είναι σοκαριστικά και σκιαγραφούν την τραγική πραγματικότητα: Ότι δηλαδή εκατομμύρια παιδιά παραμένουν ευάλωτα σε σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση στα σπίτια τους, στα σχολεία και στις κοινότητές τους.
«Αν κοιτάξεις κάτω από την επιφάνεια, τις στατιστικές που αφορούν θέματα όπως η σεξουαλική βία, η βίαιη συμπεριφορά για την επιβολή πειθαρχίας στο σπίτι και στο σχολείο, όλα αυτά καθιστούν πολύ δύσκολη την ανάπτυξη των παιδιών. Καθημερινά, η ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών καταστρέφεται δια παντός εξαιτίας της βίας», τονίζει η Κράιτσμαν.
Στην Κένυα, ένα στα τρία κορίτσια και ένα στα έξι αγόρια πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας. Αλλά μόλις το 1% των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης καταγράφεται από την Αστυνομία.
«Αν οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να διαπράττουν κάτι χωρίς να υφίστανται συνέπειες, τότε θα συνεχίσουν να είναι βίαιοι προς τα παιδιά», καταλήγει η Κράιτσμαν.
http://www.pentapostagma.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου