menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΤΡΕΙΣ (3) ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ

Με τη χάρη του Θεού και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων  Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμη εκδηλώσεις χριστιανικής αγάπης για παιδιά και νέους που ζουν κάτω από ειδικές συνθήκες. Ο Σύλλογος, πολλές φορές έχει ασχοληθεί και με ανθρώπους που τους έχει ξεχάσει η Ελληνική κοινωνία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα με μας και τα παιδιά μας και δεν πρέπει να τους τα στερούμαι. 

1. Την προηγούμενη Πέμπτη (13/06), ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΈΝΟΣ" πραγματοποίησε εκδρομή - προσκύνημα για τους τροφίμους του ΞΕΝΩΝΑ "ΦΙΛΥΡΑ" (της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου). Μια ομάδα 25 περίπου προσώπων επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής. Προσκύνησαν στο καθολικό της Ι.  Μονής, προσευχήθηκαν και, στη συνέχεια, η Ηγουμένη και οι αδελφές τους υποδέχτηκαν στο αρχονταρίκι. Εκτός από την πλούσια τράπεζα είχαν την ευκαιρία ν' ακούσουν και τον παρήγορο λόγο της Εκκλησίας μας. Επικεφαλής του προσκυνήματος ήταν ο κ. Γιάννης Νικολόπουλος (σύνδεσμος του "Ε" με τον Ξενώνα "ΦΙΛΥΡΑ" συνοδευόμενος και από άλλους εθελοντές και εργαζόμενους του "ΦΙΛΥΡΑ").

2. Την προηγούμενη εβδομάδα, εθελοντές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΈΝΟΥ", με επικεφαλής τον κ. Γιάννη (σύνδεσμο του "Ε" με την "ΚΙΒΩΤΟ"), οδήγησαν τα παιδιά "της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" στη Δράκεια, όπου παρετέθει προς τιμήν τους ένα πλούσιο γεύμα προσφορά ενός συνανθρώπου μας από το χωριό. Είναι παρήγορο να σκέπτεται πως υπάρχουν ακόμη... "Άνθρωποι". ΔΌΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!

3. Την Τετάρτη 19/06, "Ε" πραγματοποίησε δείπνο προς τιμήν όλων των τροφίμων και των εργαζομένων του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, επ' ευκαιρία της λήξεως των μαθημάτων. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν - εκτός των τροφίμων - εκπρόσωπος της Διοίκησης, εργαζόμενοι της βάρδιας και η ομάδα των εθελοντών του συλλόγου μας (π. Γαβριήλ Βοϊτσέσκου, κ. Απόστολος Βλαχάκης, κ. Μαρία Χατζηγεωργίου, κ. Κατερίνα Σίμου και κ. Μαρία Βαΐου) που επισκέπτεται τα παιδιά σε εβδομαδιαία βάση. Εκ μέρους του Δ.Σ. του "Ε" μίλησε στα παιδιά ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο υπεύθυνος του Συλλόγου. Τα παιδιά αυτά - κατά τη διάρκεια όλου του έτους - έχουν πολλές ευκαιρίες ν' ακούσουν λόγο Θεού και να γευτούν την αγάπη των ανθρώπων της τοπικής μας Εκκλησίας. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος έχει ευεργετήσει πολλές φορές και το ίδρυμα αυτό χρηματοδοτώντας διάφορα επαγγελματικά προγράμματα κ.α.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου