menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου (12/04/2019)

Με αισθήματα συγκίνησης και ιδιαζούσης τιμής, πραγματοποιήθηκε απόψε η επίσημη υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου του Σταυρού του Κυρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Το Τίμιο Ξύλο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, εκόμισε στην Μητρόπολή μας, τη ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο ιερομόναχος Παΐσιος, αδελφός της Μονής και το υποδέχθηκε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευλαβούς λαού, που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό μας Ναό.
Ακολούθησε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην«έντονη παρουσία της Παναγίας στην ζωή μας, που την σκέπει και την αγιάζει. Ο Ακάθιστος Ύμνος ενώνει τις γενιές, ιδιαίτερα του Γένους μας και γίνεται η Στρατηγός μας, η μάνα μας, η καταφυγή μας, που φέρει στην αγκάλη Της την ζωντανή μας ελπίδα, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που ετοιμαζόμαστε να προσκυνήσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, που έρχεται. Γι΄ αυτό, η παρουσία του Τιμίου Ξύλου ανάμεσά μας είναι ευλογία μεγάλη». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, για την ευλογία της ελεύσεως στην πόλη μας του Τιμίου Ξύλου και επεσήμανε ότι «είναι τούτο το προσκύνημα μία ακόμη βοήθεια, για να ολοκληρώσουμε τον αγώνα μας, με προοπτική το Πάσχα».
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία πλήθους λαού στην υποδοχή, «που είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι παραμένει η Ορθοδοξία η ενοποιός μας δύναμη, παραμένει η Εκκλησία μας η φιλόστοργη μάνα αυτού του λαού, η πραγματική μας δύναμη σε έναν κόσμο που παραπαίει, υπό το βάρος της μισαλλοδοξίας, αλλά και των εμμονών και ακατανόητων στάσεων, που αδικούν την πατρίδα και τον λαό μας».Ευχαρίστησε, τέλος, τον λαό μας, γιατί «είναι η δύναμή μας, σε δύσκολους καιρούς. Μας ενώνει η Παναγιά μας, το Τίμιο Ξύλου του Σταυρού, μας ενώνει η Εκκλησία μας. Και όσο κι αν πορευόμαστε στον Γολγοθά μας, γνωρίζουμε καλά, ότι πάντα ακολουθεί η Ανάσταση!».

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου