menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

"Συγνώμη που είμαι κρατούμενος"... Και στις φυλακές υπάρχουν σπουδαίοι Άνθρωποι!!!

Σήμερα το πρωί (17 Ιανουαρίου 2019) μια αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", που αποτελείτο από τους συνεργάτες του Συλλόγου:  π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ., τον κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, αντιπρόεδρο, και τον κ. Γιάννη Νικολόπουλο, εθελοντή,  πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας. 
Σκοπός της ομάδος ήταν να μεταφέρουν τις πρωτοχρονιάτικες ευχές του Δ.Σ. και όλων των εθελοντών του "Ε" και να προσφέρουν δώρα (ημερολόγια τσέπης, μάλλινα σκουφάκια και γάντια, την Κ. Διαθήκη, σε πολλές γλώσσες του κόσμου, μπάλα ποδοσφαίρου κ.α.) στις δεκάδες των φυλακισμένων της φυλακής αυτής. 

Οι συνεργάτες του "Ε", που συνοδεύονταν από τις δύο Κοινωνικές λειτουργούς (κ. Χριστίνα και κ. Ευγενία) και το δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου, επισκέφθηκαν όλες τις πτέρυγες του καταστήματος, τα γραφεία της Διοίκησης, τις σκοπιές της εξωτερικής φρουράς, τις αίθουσες των σχολείων, τα μαγειρεία,το ποιμνιοστάσιο και διαφόρους άλλους εργασιακούς χώρους, όπου έγιναν δεκτοί με πολλή χαρά και ικανοποίηση. Ο π. Θεόδωρος μίλησε στους κρατουμένους και τους διαβεβαίωσε για την έμπρακτη αγάπη της Τοπικής μας Εκκλησίας που βρίσκεται πάντοτε κοντά τους ενισχύοντας κάθε θεάρεστη προσπάθεια των υπευθύνων και αρμοδίων υπηρεσιών. Την χαρά διπλασίασε και η ηλιόλουστη ημέρα που επικρατούσε και η ευλογία του Θεού που ήταν διάχυτη παντού. 

Εντύπωση προξένησε η παρουσία ενός αλλοδαπού κρατουμένου, ο οποίος πολλές φορές έλεγε με επίγνωση: "ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ". Αυτό το έλεγε με την καρδιά του εκφράζοντας μετάνοια και γευόμενος την ανιδιοτελή αγάπη του  Ορθόδοξου Ιερέα και της μικρής συνοδείας του. Ναι, υπάρχουν στη φυλακή και έγκλειστοι συνάνθρωποί μας που έχουν μετανοιώσει για τις πράξεις τους που τους οδήγησαν στην φυλακή. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!!

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου