menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Ν' ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ!!!

Στην πόλη του Βόλου, στην πόλη μας, λειτουργεί ένα Ίδρυμα πολύ διαφορετικό από τ' άλλα. Λέγεται ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ και φιλοξενεί παιδιά από 9 έως και 17 ετών. Παιδιά, που η έλλειψη παιδείας και η απουσία στοργής και ενδιαφέροντος από το οικογενειακό τους περιβάλλον, τα οδήγησαν πολύ νωρίς στην παραβατικότητα και το έγκλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις δε οι ίδιοι οι συγγενείς τα οδήγησαν ή και τα εκπαίδευσαν για τη συμμετοχή τους σε αξιόποινες  πράξεις και ενέργειες. Κι έτσι, με απόφαση κάποιου δικαστηρίου, εκτίουν κάποια ποινή ολίγων μηνών ή και χρόνων με σκοπό να σωφρονιστούν. 

Βέβαια, ο σωφρονισμός των ανθρώπων - και, μάλιστα, παραβατικών παιδιών -  δεν έχει σχέση με τον εγκλεισμό, αλλά με ειδικά προγράμματα που θα τα υλοποιούν άνθρωποι που ξεχωρίζουν για την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, για την πίστη τους στο Θεό, για τις ειδικές γνώσεις τους και να διακρίνονται από υπομονή. Άνθρωποι που καλούνται να γίνουν παράδειγμα ζωής για πρόσωπα που δεν είχαν στη ζωή τους καλά πρότυπα. Ένας που καπνίζει, είναι ακατάλληλος να κάνει αντικαπνιστικά μαθήματα. Ο διορισμένος από το δημόσιο ως παιδαγωγός, όταν είναι υβριστής και βίαιος, δεν μπορεί να μιλά για καλοσύνη, για αγάπη, για αλληλοσεβασμό, για υπακοή και τόσες άλλες αρετές. Σε τέτοια ιδρύματα εργάζονται πολλοί συνάνθρωποί μας, πολλών ειδικοτήτων, που διακονούν με υπομονή και διάκριση, αλλά, δυστυχώς, οι συνθήκες που επικρατούν σ' αυτούς τους χώρους δεν τους επιτρέπουν να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή στους τρόφιμους.

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" - από  τις πρώτες ημέρες της ιδρύσεώς του -  στέκεται αρωγός σε κάθε θεάρεστη προσπάθεια των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών. Στηρίζει και το ίδρυμα αυτό ποικιλοτρόπως: ηθικά, πνευματικά, ψυχολογικά, υλικά και οικονομικά. Μια ομάδα εθελοντών του επισκέπτεται τους τροφίμους σε εβδομαδιαία βάση και προσπαθεί να μεταφέρει τα σωτήρια μηνύματα της Εκκλησίας μας με κάθε τρόπο. 

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, επτά συνεργάτες του "Ε" πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, ευλογήθηκε η παραδοσιακή βασιλόπιτα, μοιράστηκαν καινούργια αθλητικά υποδήματα σ' όλα τα παιδιά - προσφορά του "Ε" - και ακολούθησε μια μικρή δεξίωση.








▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου