menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" ΣΤΟ ΚΕ.Δ.Α.Β. (19/01)

«Η οικογένεια είναι σαν τη σούπα. Κάθε συστατικό της είναι νόστιμο. Όμως,  μόνο όταν μαγειρευτούν όλα μαζί, δημιουργείται κάτι πλούσιο, ενδιαφέρον και αξέχαστο» λέει η ψυχολόγος δρ Αν Φίσελ, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μία τέτοια πολυπληθής και δεμένη οικογένεια είναι η εθελοντική ομάδα του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», με πνευματικό πατέρα τον Πρωτοπρ. Θεόδωρο Μπατάκα, άγρυπνο φρουρό των ιερών  στόχων της σπουδαίας αυτής δράσης, καθώς και διάκονο των αναγκών των πνευματικών του τέκνων. Με πρόταση του Δ.Σ. του συλλόγου πραγματοποιήθηκε μία αγαπητική σύναξη όλων των συνεργατών - εθελοντών, το Σάββατο (19/01) το απόγευμα, στο Κέντρο διαχείρισης Ανθρωπισιτκήξς Βοήθειας της Ι. Μ. Δημητριάδος, παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", για να τους ευχαριστήσει  έμπρακτα για τη σταθερή και αφοσιωμένη παρουσία τους κοντά του. 
Σημαντικό «παρών» στο οικογενειακό αυτό αντάμωμα έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.  Συνεχάρη τον Σύλλογο για τη μεγάλη κοινωνική του προσφορά, που έχει καταπλήξει και τον πλέον δύσπιστο και αποτελεί έναν σπουδαίο λόγο χαράς και υπερηφανείας για την Τοπική μας Εκκλησία. Σημείωσε, μάλιστα, εύστοχα πως αν το έργο αυτό το είχε αναλάβει ένας άλλος Οργανισμός, θα χρειαζόταν μακρόπνοους σχεδιασμούς και ιλιγγιώδεις προϋπολογισμούς για να διεκπεραιωθεί. Και ο «Ε» επιτελεί το εξαιρετικό αυτό κατόρθωμα, με μόνο τίμημα το περίσσευμα ή και το υστέρημα τον ανθρώπων του. 
Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησαν εκ μέρους όλων ο Πρόεδρος π. Θεόδωρος και ο Αντιπρόεδρος κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την αμέριστη υποστήριξη και αγάπη του σε κάθε ανάγκη και αίτημα. Ζήτησαν, μάλιστα, η αρωγή αυτή να συνεχιστεί αδιατάρακτη. Ακολούθως, ο κ. Ιγνάτιος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και αποχώρησε, αφού πήρε ένα κέρασμα από τα πλούσια φαγητά και γλυκά που μαγείρεψαν οι εθελόντριες του Συλλόγου κι ένα υπέροχο δώρο εκ μέρους όλων των συνεργατών. Το όμορφο τραπέζι που στήθηκε, γέμισε χαρά τους παρευρισκομένους και ικανοποίησε τη γεύση και τον οφθαλμό τους.  Αποτέλεσε δε και μία πνευματική αναγωγή στην Ουράνια Τράπεζα και τον Ποιμένα Χριστό, που δεν αφήνει κανέναν κενό, γυμνό και μόνο. Ήταν αληθινά μία εμπειρία θεραπευτική, εποικοδομητική και ευχάριστη, και όλοι αποχώρησαν χαρούμενοι,  με τους δεσμούς της ενότητας και των κοινών σκοπών πιο ισχυρούς από ποτέ.
                   











▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου