menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Καψάλης. Έφυγε με το χαμόγελο στα χείλη!!!

Με βαθύτατη θλίψη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ευθυμίου Καψάλη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σήμερα, σε ηλικία 84 ετών.

Ο Μακαριστός γεννήθηκε το 1934 στην Αχλαδιά Δομοκού και φοίτησε στην Εκκλ/κή Λαμίας, ενώ ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Το 1959 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος Δαμασκηνό και τοποθετήθηκε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του ομωνύμου χωρίου Αλμυρού. Υπηρέτησε ως Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς και Προϊστάμενος των Ιερών Ναών Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου. Από την τελευταία αυτή έπαλξη ο π. Ευθύμιος συνταξιοδοτήθηκε το 2000, μετά από 41 ολόκληρα έτη καρποφόρου ιερατικής διακονίας και προσφοράς, που σημάδεψαν την πνευματική ζωή των ανθρώπων αυτού του τόπου.
Από το 2000 έως λίγο διάστημα προ της τελευτής του υπηρέτησε αόκνως την Ιερά Μονή Οσίου Γερασίμου Μακρινίτσης.
Για την προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, του απένειμε το 2016 την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.
Ο αείμνηστος π. Ευθύμιος Καψάλης ήταν έγγαμος και με την μακαριστή Πρεσβυτέρα του Ευαγγελία απέκτησαν πέντε τέκνα, εκ των οποίων την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίου Γερασίμου Μακρινίτσης, Γερόντισσα Ευπραξία και δύο Πρεσβυτέρες εξαίρετων Κληρικών μας, του π. Αποστόλου Κόκκορη και του π. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή 9/12, στις 12μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Η σωρός του θα βρίσκεται στον Ναό από τις 7π.μ. και καθόλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου