menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

" Ευεργέτες και ευεργετούμενοι συνδημιουργούμε... "

Καθημερινές πιστοποιήσεις της απήχησης του φιλανθρωπικού   έργου και της χρησιμότητας των κοινωνικών του παρεμβάσεων λαμβάνει πλέον ο Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». Και τούτες όλες οι «έξωθεν καλές μαρτυρίες» από ιδιώτες, επωνύμους και ανωνύμους, αλλά και φορείς - πυλώνες πολλαπλής ωφελιμότητας στη δημόσια ευταξία και ασφάλεια - ενθαρρύνουν το Δ.Σ του Συλλόγου και τους πολυάριθμους εθελοντές του και χαρίζουν ηθική δικαίωση. Όλη αυτή η εξέχουσα διακονία εργάζεται με σεμνοπρέπεια και διακριτικότητα, προλαμβάνοντας  κάθε εκδηλούμενη κοινωνική ανάγκη, σε έναν αγώνα ταχύτητας έμπονο και επώδυνο, με βραβεύσεις και επαίνους, αλλά και λάθη, απογοητεύσεις και αστοχίες. Έτσι, χαρακτηρίζουμε ως εξόχως σημαντική την επίσκεψή μας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, όπου μας υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Μαρκογιαννάκης  με τους επιτελείς του. Επισκεφθήκαμε τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, προσφέραμε γλυκίσματα, μια ικανή ποσότητα αναγκαίων ειδών, όπως εσώρουχα, κάλτσες κ.α., είδη ατομικής καθαριότητος, τηλεκάρτες, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κ.α. και εισπράξαμε ενθουσιασμό, ευγνωμοσύνη, τιμή και έμπρακτη αγάπη προς όλους μας.


Την ίδια ευχαριστία εκφράσαμε και εμείς, παρομοίως ευγνώμονες, καθώς ευεργέτες και ευεργετούμενοι συνδημιουργούμε τον χώρο όπου ανθεί το καλό, υποχωρεί το σφίξιμο της καρδιάς και διαχέεται παντού η ευλογία και το αίσθημα της κοινωνικής ευρυχωρίας.
Παρών και  ο Μητροπολίτης μας,  που είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους αστυνομικούς υπαλλήλους, να εκφράσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. και να ευχηθεί πατρικώς προς όλους για τις επερχόμενες μεγάλες εορτές. Εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Μαρκογιαννάκης  παρέδωσε στον π. Θεόδωρο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του "Ε", και τους συνεργάτες του μια ικανή ποσότητα τροφίμων, παιχνιδιών, ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλων αναγκαίων ειδών για την ενίσχυση των δεκάδων οικογενειών που στηρίζει ο Σύλλογος.


Εδώ φρονούμε πως είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τον κορυφαίο ποιητή μας Γεώργιο Σεφέρη, στην ομιλία του στην Στοκχόλμη, όταν βραβεύθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 1963: «Σ' αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν' αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται. Όταν, στον δρόμο της Θήβας, ο Oιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Oιδίποδα».



Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο   Τ Ο Υ   "Ε" 
Ευχαριστούμε τον κ. Βασίλη Μαρκογιαννάκη
τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας και όλους τους συνεργάτες του 
για την ευγενική τους χειρονομία και τα καλά τους λόγια. 

Το Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" 
θα είναι κοντά τους για να συνεισφέρει με τις μικρές του δυνάμεις 
στην αντιμετώπιση των διαφόρων πρακτικών προβλημάτων 
που ανακύπτουν κατά την διάρκεια της κράτησης 
κάποιων συνανθρώπων μας.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου