menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ" (16/12)

Εξαίσιες μουσικές, βυζαντινοί ύμνοι, μαγικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μ. Δ., χτες Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6η απογευματινή
Ήταν μία ακόμη εξαιρετική εκδήλωση, η 24η στα πολλά χρόνια διακονίας  του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», παραμονές Χριστουγέννων, προς τιμήν του Αγ. Ελευθερίου, Προστάτη των Κρατουμένων.  Το πολυπληθές κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερη συγκίνηση την ωραία παράσταση και βίωσε την ιερή μυσταγωγία και τις άψογες ερμηνείες όλων των συντελεστών.
Τη γιορτή άνοιξε ο κ. Γιωτόπουλος Λάμπρος, Αντιπρόεδρος του «Ε», με την παρουσίαση της πολυσχιδούς δράσης του και την ευλογία που αισθάνονται οι εθελοντές μέσα από την προσφορά τους. Ακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων του τόπου (Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Φυλακές), που εξήραν τον Σύλλογο για την αμέριστη υλική και πνευματική στήριξή του, και την άψογη συνεργασία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι οι πιο αξιόπιστοι μάρτυρες της σπουδαίας διακονίας.
Το καλλιτεχνικό μέρος το ανέλαβαν από κοινού, κατά σειρά εμφανίσεως: α) οι «ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ» του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Δημητριάδος, στην Αγιά Λαρίσης, με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Λεμονόπουλο, καθηγητή βυζαντινής μουσικής. Το πρόγραμμα της χορωδίας με βυζαντινούς  ύμνους παρουσίασε η Νομικός κ. Παναγιώτα Αγγελή. Και, β) η μαθητική χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλουκαι με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Ιωλκού, υπό την διεύθυνση της κ.  Κατερίνας Αποστολοπούλου, Καθηγήτριας μουσικής. Στο πιάνο συνόδευε την κ. Αποστολοπούλου η κ. Νεκταρία Παπαδημητρίου, καθηγήτρια μουσικής από το Δημοτικο Ωδείο Βόλου. Την εκδήλωση  παρουσίασε γλαφυρά  η κ. Γιάννα Ζήγρα – Γιαλαμά, μέλος του «Ε». Η  Διευθύντρια του  10ου Γυμνασίου κ. Δανιηλίδου Κική μίλησε για την πολύωρη πρόβα των παιδιών εκτός σχολικού προγράμματος,  την αναγκαιότητα ενός δημοσίου σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία και  τη μεγάλη παιδαγωγική αξία τέτοιων συμμετοχών. Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του «Ε», σε μία αυθόρμητη παρέμβαση, τόνισε πως στον Σύλλογο δεν υπάρχει πρώτος, δεύτερος ή τρίτος, αλλά όλοι είναι ταπεινοί εργάτες του Θεού.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νεοεκδοθέν βιβλίο «ΙΑΜΒΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων», του Πρωτοπρ. Αντωνίου Κούρια, από τον Πρωτοπρ. Απόστολο Ντόκο. Το πόνημα αναδεικνύει το Μυστήριο των  Δεσποτικών  εορτών, την αναζήτηση νοημάτων και τη διασύνδεση με την παράδοση του λαού μας και την εθνική μας Ιστορία.
Την εκδήλωση έκλεισε ο  εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, που αξιολόγησε τη διακονία ως την προμετωπίδα του κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως Δημητριάδος, που, παρά τους κόπους και τις δυσκολίες, διαγράφει μία λαμπρή πορεία και επικουρεί ουσιαστικά τους εμπερίστατους αδελφούς μας. Αυτό, τόνισε, είναι και το αληθινό πρόσωπο της Εκκλησίας.
Τα μέλη και οι φίλοι  του «Ε» απευθύνουν ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους συντελεστές της σπουδαίας βραδιάς για την ολόθερμη αποδοχή της πρότασης γι’ αυτή τη διοργάνωση, και ελπίζουν σε περαιτέρω συνεργασία. Ευχαριστούν, επίσης, όλη την τοπική κοινωνία που τιμά κάθε εκδήλωσή του, και υπόσχεται ευχάριστες εκπλήξεις και  σπουδαίες δράσεις στο προσεχές μέλλον.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου