menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

"ΠΑΠΑ... ΔΙΑΟΛΕΕΕΕΕ...."

Δυστυχώς, αυξάνονται οι επιθέσεις δυσφορίας κατά των ορθοδόξων ιερέων. Απαξιωτικά λόγια, απρεπείς χειρονομίες, λεκτικές επιθέσεις, αντιλογία, κοροϊδευτικά λόγια, ειρωνείες, χαρακτηρισμοί και πολλά άλλα που ντρέπεται κανείς να τα κοινοποιήσει. Προ ημερών, ένας κληρικός της τοπικής μας Εκκλησίας βάδιζε σ' ένα κεντρικό δρόμο της Ν. Ιωνίας. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση στους δρόμους. Βεβαίως, υπήρχαν κάποιοι πελάτες εντός των καταστημάτων της γειτονιάς. Ξαφνικά, εμφανίζεται εμπρός του ένας μεσήλικας ψηλός μετανάστης. Κρατούσε στα χέρια του ένα χαρτόνι που έγραφε: "Θέλω φαγητό. Πεινάω...". Ο ιερέας διέκοψε την πορεία του και τον συμβούλευσε να επισκεφθεί τον γειτονικό ναό - που δέσποζε λίγα μέτρα πιο πέρα - για να ζητήσει ζεστό φαγητό.  Εκείνος μισοζαλισμένος όπως ήταν - από το ποτό που είχε καταναλώσει - επέμενε να ζητά μόνο χρήματα και όχι ... φαγητό, όπως έγραφε ο ίδιος στην αυτοσχέδιο επιγραφή του. Μπροστά στην επιμονή του αγνώστου... "πεινασμένου" και στις άναρθρες κραυγές που ξεστόμιζε δυνατά ως ωρυόμενος ταύρος, ο κληρικός επιτάχυνε το βήμα του για να απομακρυνθεί από το χώρο που θα μπορούσε να γίνει πεδίο μάχης. Τα λόγια που ξεστόμισε κατά του κληρικού ήταν φοβερά: "Παπά.... διάολεεεεε. ". Αυτά τα λόγια τα επαναλάμβανε συνεχώς και μάλιστα με πιο δυνατή φωνή. Το θλιβερό είναι πως κανείς χριστιανός δεν βγήκε να τον υπερασπιστεί. τον κληρικό, ο οποίος σοκαρίστηκε. Ευτυχώς, δεν συνεχίστηκε η σκηνή, διότι μπήκε σε μια γειτονική τράπεζα. 

Αυτή η σκηνή επαναλαμβάνετε καθημερινά στη ζωή των κληρικών μας. Κάποιοι γνωστοί - άγνωστοι συνάνθρωποί μας βλέπουν τον ιερέα μόνο ως κινητή τράπεζα που έχει υποχρέωση να μοιράζει χρήματα σ' όποιον τα ζητά. Και όπως λένε: "αυτή είναι δουλειά του". Οι ιερείς όπου κι αν βρεθούν - στο δρόμο, στα καταστήματα, στο ναό, στις λαϊκές αγορές, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.α. - βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και νοιώθουν μεγάλη πίεση από τους ανθρώπους αυτούς που ισχυρίζονται και το διαλαλούν πως "η Εκκλησία έχει πολλά λεφτά", "κατέχει μεγάλη περιουσία", "είναι κράτος εν κράτει", "κλέφτες παπάδες, ανοίξτε τα παγκάρια και δώστε χρήματα στο λαό" κ.α. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του κλίματος που δημιουργήθηκε στην πατρίδα μας που έχει ως στόχο την απαξίωση της ιερωσύνης και της Εκκλησίας γενικότερα. Πολλοί ξεχνούν πως η Εκκλησία λειτουργεί ως μητέρα όλων των ανθρώπων και θυσιάζεται καθημερινά σ' όλα τα επίπεδα για να ταΐσει, να ντύσει, να θεραπεύσει, να παρηγορήσει, να αγιάσει και να σώσει τα παιδιά της. Η διακονία της Εκκλησίας είναι να οδηγεί τους ανθρώπους στη Βασιλεία του Θεού, να γεμίζει τον παράδεισο  και ν' αδειάζει την κόλαση. Το μεγαλύτερο έργο της είναι η τέλεση της Θείας Λειτουργίας!!!  

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, διότι έρχονται δύσκολες ημέρες για την πατρίδα μας και αλίμονο αν οι Ελληνορθόδοξοι κάτοικοί της δεν παραμείνουν ενωμένοι με σημείο αναφοράς τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό. Η Εκκλησία δεν θα πάθει απολύτως τίποτε, διότι όταν πολεμιέται και διώκεται βγαίνει πάντοτε νικήτρια. Αδελφοί, είναι καιρός μετανοίας και προσευχής. 
π. Θεόδωρος


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου