menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ"

      Η  Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Μοδέστου των Μελισσατίκων, σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο "ΕΣΤΑΥ-ΡΩΜΕΝΟΣ", πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο: "ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ" στο πνευματικό κέντρο του ναού, το απόγευμα της Κυριακής, 18 Νοεμβρίου. Σκοπός της γιορτής αυτής ήταν η παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα, Προέδρου του Δ.Σ. του "Ε", με τίτλο: "ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ" και "Ο ... "ΠΕΙΡΑΤΗΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΡΚΟΥΛΑ"Την οργάνωση και παρουσίαση της γιορτής ανέλαβε η κ. Γιάννα Ζήγρα, μέλος του Συλλόγου ο “Εσταυρωμένος”.

      Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πατήρ Αλέξιος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Μοδέστου, ο οποίος μετά την προσευχή, αναφέρθηκε στην πολύχρονη προσφορά και το σημαντικό έργο του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και του πατρός Θεοδώρου. Αμέσως μετά, η δ. Άννα Κατσιαβριά, μας ταξίδεψε στα παιδικά μας χρόνια, με την κιθάρα και τη γλυκιά της φωνή, και τα πολύ όμορφα τραγούδια, τα οποία παρεμβάλλονταν μεταξύ των ομιλιών και των αφηγήσεων. Ακολούθησε η ομιλία του Αντιπροέδρου του Σ.Σ.Κ. ο “Εσταυρωμένος” κ. Λάμπρου Γιωτόπουλου, ο οποίος περιέγραψε πολύ παραστατικά τις δομές, τη δράση, την προσφορά και το πολυποίκιλο έργο του Συλλόγου.
 Στη συνέχεια η κ. Κερασία Παπαγεωργίου, Φιλόλογος και εθελόντρια του Συλλόγου, έκανε μία σύντομη και περιεκτική παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων του συγγραφέα, αναφερόμενη στην αξία και  την προσφορά αυτών. Ακολούθησαν δύο εξαιρετικές αφηγήσεις διηγημάτων, που έτερψαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους. Το πρώτο διήγημα ήταν “Ο “τρελός” του χωριού”  που ανήκει στο 1ο παιδικό βιβλίο και το αφηγήθηκε η κυρία Βαρβάρα Θεοδώρου με δραματοποιημένα τμήματα από παιδιά του κατηχητικού της Ενορίας. Το δεύτερο διήγημα με τον τίτλο: "Η πονηρή αλεπού... Γιάτρενα",  από το 2ο βιβλίο, παρουσίασε η κυρία Ελένη Χατζηγεωργίου, Θεολόγος.
    Την εκδήλωση έκλεισε ο πατήρ Θεόδωρος, ο οποίος συγκινημένος, καθώς πρωτοδιόριστος ξεκίνησε τον ιερατικό του βίο από την Ενορία αυτή, ευχαρίστησε τον πατέρα Αλέξιο και όλους τους συντελεστές της οργάνωσης της εκδήλωσης αυτής. Μίλησε για την ανάγκη της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών και τη συμβολή σ’ αυτό των δύο παιδικών του βιβλίων.
          Στο τέλος, οι παρευρισκόμενοι ενορίτες, αγοράζοντας τα βιβλία, ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθεια του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης των απόρων οικογενειών της περιοχής μας. Φύγαμε από το χώρο της εκδήλωσης, με την αίσθηση ότι συμμετείχαμε σε μια ξεχωριστή και όμορφη γιορτή, με χαμογελαστούς και καλόκαρδους ανθρώπους, σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο.












Οι εθελόντριες του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο  "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" 
στηρίζουν όλες τις δράσεις του, εντός και εκτός Μαγνησίας. 






▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου