menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και οι μονογονεϊκές οικογένειες

Δυστυχώς, αυξάνεται ταχύτατα  ο αριθμός των απόρων μονογονεϊκών οικογενειών και στην περιοχή μας. Πολλές γυναίκες - κυρίως νέες στην ηλικία - με μικρά ανήλικα παιδιά, ζουν μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και την απογοήτευση. 

Οι συνηθισμένες αιτίες αυτού του φαινομένου είναι η εγκατάλειψη, το διαζύγιο, τα ατυχήματα και ο θάνατος  ενός εκ των συζύγων. Βεβαίως, υπάρχουν και άνδρες που έμειναν μόνοι με ένα ή και περισσότερα παιδιά. 

Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων δεν μπορούν να εργαστούν κανονικά, διότι θα πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά τους. Μια προσωρινή διέξοδος είναι κάποιοι γονείς που προσπαθούν να στηρίξουν τα πονεμένα τους παιδιά  με την μικρή τους σύνταξη, αλλά....και αυτό μέχρι πότε; 

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", με τη χάρη του Θεού και την απόφαση των μελών του Δ.Σ. έχει στην μέριμνά του μερικές δεκάδες μονογονεϊκών οικογενειών. 

Με καθαρά κοινωνικά κριτήρια έχει επιλέξει τις πιο δύσκολες και ακραίες περιπτώσεις στις οποίες προσφέρει : τρόφιμα, υποτροφίες για τα παιδιά που σπουδάζουν (σ' όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης), οικονομικά βοηθήματα, διακανονισμούς για χρέη (ΔΕΥΑΜΒ, ΔΕΗ κ.α.), καύσιμη ύλη για τοπ χειμώνα, σχολικά είδη κ.λ.π.

Σήμερα, και μετά από προτροπή ενός καλού μας συνεργάτη, ο "Ε" στήριξε δύο νέες κυρίες με παιδιά. Στην πρώτη κυρία, προσπάθησε να προωθήσει το αίτημά της - με έγγραφό του - για να προσληφθεί σε κάποια υπηρεσία και στη δεύτερη κατέθεσε στη ΔΕΗ ένα ποσόν για να μην γίνει διακοπή του ρεύματος. 

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους όσους στηρίζουν τη δράση του και με τον τρόπο αυτό κάνει πράξη τον λόγο του Χριστού: "Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε..."

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου