menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΜΙΑ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΚΛΗΤΟ ΧΩΡΟ ΜΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ!!!


Προ ολίγων ημερών - Πέμπτη 18/05 -πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στην πολυπληθή φυλακή της Λάρσας, όπου είναι "αποθηκευμένοι" πολλοί συνάνθρωποί μας. Ο λόγος που πραγματοποιήσαμε αυτό το ταξείδι ήταν η ηθική και πνευματική στήριξη ενός 80χρονου κρατούμενου συμπολίτη μας, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή την ημέρα εκείνη.

Ήδη, είχαμε επικοινωνήσει με τον κοινωνιολόγο του Σωφρονιστικού καταστήματος και έτσι άνοιξαν οι σιδερένιες πόρτες της φυλακής. Επέτρεψαν την είσοδο μόνο στον Ιερέα της αντιπροσωπείας του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και αυτό γιατί μετέφερε μια ποσότητα αναγκαίων ειδών (οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, εσώρουχα, ξυριστικές μηχανές, σαπούνια, σαμπουάν κ.α.) για τους άπορους κρατούμενους.

Στο θυρωρείο παραδώσαμε την ταυτότητά μας και περάσαμε το πρώτο σιδερένιο σύμπλεγμα. Στη συνέχεια, βρεθήκαμε στο πρώτο προαύλιο της φυλακής, όπου υπηρεσιακά αυτοκίνητα κλούβες φόρτωναν κρατούμενους (με χειροπέδες) για να τους οδηγήσουν σε δικαστήρια ή σε κάποια άλλη φυλακή της πατρίδος μας. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι σιδερόφρακτα, όπως τα κλουβιά με τα οποία μεταφέρονται τα ... ζώα. Υπάρχουν μικρά παραθυράκια (με χοντρή σήτα) και να εισέρχεται το λιγοστό ηλιακό φως και αέρας για να αναπνέουν οι μεταφερόμενοι. 

Αφήσαμε πίσω μας το προαύλιο και χτυπήσαμε το κουδούνι της εισόδου για να βρεθούμε μετά από λίγη ώρα μπροστά σ'ένα μεγάλο μηχάνημα, το οποίο αντινογραφούσε όλα τα δέματα, τα προσωπικά μας αντικείμενα και μας τους ίδιους. Μετά τον έλεγχο, παραδώσαμε και πάλι την αστυνομική μας ταυτότητα και μας οδήγησαν στο γραφείο του κοινωνιολόγου με τον οποίο είχαμε μία  ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη ζωή στη φυλακή, τις ανάγκες των εγκλείστων και την 23χρονη προσφορά του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" στους χώρους κράτησης. 

Η παρουσία μας στον χώρο αυτό μας έδωσε την δυνατότητα συνομιλήσουμε με τον Αρχιφύλακα και να πληροφορηθούμε για την κατάσταση και άλλων κρατουμένων συμπολιτών μας. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κατά τις επισκέψεις τους στους χώρους κράτησης φέρνουν ελπίδα, χαρά, ανακούφιση και χριστιανικά μηνύματα μέσω της έμπρακτης αγάπη τους. 

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ 
ΓΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ 
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ.




▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου