menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης: «Το Άγιον όρος διαμαρτύρεται εντόνως»

Το παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας έδωσαν σήμερα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου οι Εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, Γέροντες Νικόδημος από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου και Ιερομόναχος Σισώης από την Ι.Μ. Ξενοφώντος.
Τον χαιρετισμό της Ιεράς Κοινότητας ανέγνωσε ο Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης, εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων υπέρ της Ορθοδοξίας.
«Οι Αγιορείτες πατέρες απευθύνουν χαιρετισμό στο μέγιστο αυτό συλλαλητήριο, την μεγίστη αυτή τη συγκέντρωση. Το Άγιον Όρος αποφεύγει τον σχολιασμό της παρεχόμενης επικαιρότητας, όμως σε κρίσιμες καταστάσεις και φοβούμενο κυοφορίας επικίνδυνων γεγονότων αναγκάζεται κάποτε να λύσει την υπεύθυνο σιωπή του, όταν η αλήθεια διακυβεύεται και ιστορία παραχαράζετε, όπως συμβαίνει και σήμερα δια της αμφισβητήσεως της ελληνικότητας της Μακεδονίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Νικόδημος.
Σε άλλο σημείο ο Εκπρόσωπος του Αγίου Όρους, αναφέρθηκε στον Ελληνισμό και τον Βυζαντινό πολιτισμό, καθώς και στα κτητορικά έγγραφα και κειμήλια της Αθωνικής Πολιτείας τα οποία είναι συντεταγμένα εις την ελληνική γλώσσα και μάλιστα εις την λόγια».
«Από τους λαούς τούτους να είναι ευγνώμονες στο έθνος το οποίο τους ευεργέτησε! Εάν τούτο τυγχάνει δυσκατορθωτό, τουλάχιστον ας μη ζητούν τίτλους ιδιοκτησίας επί της γης των ευεργετών των» - τόνισε ο Γέροντας Νικόδημος.
Επίσης ο Αγιορείτης Γέροντας ανέφερε: «Κατανοούντες ευκόλως σήμερον ότι το νεόκοπο κρατίδιο των Σκοπίων ενδύεται ξένα ενδύματα και παρουσιάζεται στον κόσμο με όνομα, το οποίο ανήκει και είναι πλήρως τεκμηριωμένο ιστορικά σε άλλους, εμείς οι μοναχοί ως απόγονοι αυτών με θείο ζήλο μεταλαμπάδευσαν το φως της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού στους γύρω λαούς, διαμαρτυρόμαστε δικαίως και εντόνως! Τούτο πράττομαι διότι διαβλέπουμε πρωτοφανή αδικία».
«Παρακαλούμε εκ βαθέων τους αρχηγούς κυρίως των ορθοδόξων λαών να μη στηρίζουν την παραφωνία αυτή και γίνονται αιτία επικίνδυνων αναταραχών, τις συνέπειες τις οποίες είναι αδύνατον να αποφύγει ο Ελληνισμός και η ησυχαστική αθωνική πολιτεία» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Γέροντας Νικόδημος.
Επίσης τόνισε: «Όλοι οι μοναχοί του Αγίου Όρους απευθύνουμε έκκληση με αγάπη και νηφαλιότητα προς πάσα κατεύθυνση για την μη οικειοποίηση υπό των Σκοπίων τον ξένον τίτλο και συμβόλων. Απευθύνουμε έκκληση προς τους άρχοντες των Σκοπίων να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να συμβάλουν στην εδραίωση της σταθερότητας.»
«Απευθυνόμαστε προς τους ηγέτες των Ορθοδόξων λαών και μάλιστα μερικούς εξ αυτών οι οποίοι δια της αναγνωρίσεως του παραπάνω κρατιδίου με το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας δημιουργούν μέγα πρόβλημα στην ειρήνη των Βαλκανίων. Απευθυνόμαστε προς τους αιρετούς και εκλεγμένους άρχοντες της πατρίδας μας, να μην παραθεωρήσουν την φωνή του λαού, η οποία ως βοή ηχηρά ακούστηκε στην Θεσσαλονίκη και συνεχίζεται σήμερα στην Πρωτεύουσα της πατρίδος μας» τόνισε κλείνοντας ο Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης.
Τέλος να σημειωθεί ότι πριν τον χαιρετισμό του Γέροντα Νικοδήμου, ο ελληνικός λαός έψαλλε το Υπερμάχω, ενώ φώναζε το σύνθημα: "Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία".
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/19931-geron-nikodimos-agiopaulitis-to-agion-oros-diamarturetai-entonos

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου