menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕΝΤΟΝΙΏΝ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ

Το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", έχει την πρόθεση να οργανώσει και στελεχώσει (με εθελόντριες γυναίκες) ένα μικρό εργαστήριο κατασκευής σεντονιών και μαξιλαροθηκών προς ενίσχυση των κρατουμένων όλων των χώρων κράτησης του Νομού Μαγνησίας. Όπως είναι ήδη γνωστόν,  ο "Ε" και οι συνεργάτες του λαμβάνουν καθημερινά έγγραφες και προφορικές παρακλήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων των φυλακών για την αποστολή κλινοσκεπασμάτων, δεδομένου πως οι κρατούμενοι στερούνται και των πιο απλών αναγκαίων ειδών για την ανθρώπινη διαβίωσή τους μέσα στους απαράκλητους χώρους εγκλεισμού και ... αποθήκευσης ανθρώπων. 
Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", δια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, αποστέλλει  κατά καιρούς στους χώρους κράτησης μεγάλες ποσότητες ειδών ένδυσης, υπόδησης κ.α., αλλά τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες και οι κουβέρτες που συγκεντρώνει από διάφορες προσφορές συμπολιτών μας δεν μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες των φυλακισμένων. 
Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να γίνει μια προσπάθεια ίδρυσης, οργάνωσης και λειτουργίας - στον χώρο του ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" - ενός μικρού εργαστηρίου για να δοθεί η δυνατότητα στο Σύλλογο να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τους εμπερίστατους αδελφούς μας. 

Ζ Η Τ Ο Υ Ν Τ Α Ι: 
1. Μοδίστρες, για να διδάξουν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ τις εθελόντριες του Συλλόγου.
2. Εθελόντριες, για να στελεχώσουν το εργαστήριο
3. Ραπτομηχανές και άλλα αναγκαία υλικά, για την οργάνωση του εργαστηρίου.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ   Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ
1. Στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ (Κ.Καρτάλη 152, Βόλος, Τηλ. 2421030054)
2. Στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Θουκυδίδου 10, Βόλος, τηλ. 2421310021)

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου