menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΙΔΡΥΘΗΚΕ "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

Το Φθινόπωρο του 1995, γνωστοποίησα στον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος, και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, την απόφασή μας να ιδρύσουμε ένα εκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό Σωματείο με σκοπό να ενισχύσουμε το έργο του εθελοντή Ιερέα των φυλακών Κασσαβετείας, αλλά και τους άπορους φυλακισμένους. Άκουσε την είδηση με ενδιαφέρον και χαρά. Μας έδωσε την ευλογία του και μας συμβούλευσε πατρικά. Κατά την πορεία της ετοιμασίας για την σύνταξη του καταστατικού του υπο ίδρυση συλλόγου, μας έστειλε ένα χειρόγραφο σημείωμά του με το οποίο μας συμβούλευσε να προσθέσουμε και ένα σημαντικό άρθρο, που θα προφύλασσε τον Σύλλογο από διάφορα προβλήματα, που ίσως προέκυπταν στο μέλλον.
Με το άρθρο αυτό, καθιερώθηκε η παρουσία ενός πνευματικού πατέρα του Συλλόγου, που εκπροσωπεί την Εκκλησία σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. και διορίζεται ανά τριετία από τον εκάστοτε Μητροπολίτη Δημητριάδος. Ο πνευματικός πατέρας του Συλλόγου, συμμετέχει σ’ όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. για να καταθέσει τις απόψεις του χωρίς ψήφο.  Αν  όμως είναι και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ., τότε έχει και δικαίωμα ψήφου.
Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Χριστόδουλος στήριξε ηθικά και πνευματικά τους ανθρώπους του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» και συμμετείχε σ’ όλες τις εκδηλώσεις τους. Ακόμη και κατά την περίοδο που ήταν στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδος, χαιρότανε να μαθαίνει για την πρόοδο του Συλλόγου. Για όλα τα ιδρυτικά μέλη του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιάς μας θεωρείται ευεργέτης του Συλλόγου. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ. 
Πρωτοπρ. Θεόδωρος Μπατάκας
Πρόεδρος του Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου