menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλη εκδήλωση για την «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ» με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Με αφορμή την «Ημέρα του Φυλακισμένου» (15/12), που εορτάζεται ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, Προστάτου των Φυλακισμένων, ο Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» διοργανώνει, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου, μία μεγάλη εκδήλωση, την Τετάρτη 20/12, στις 6μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη 152). Κεντρικό θέμα θα είναι  το λειτουργικό δράμα:"ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ", που αναδεικνύει τον μαρτυρικό βίο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του Ιατρού. 
Το 1921 ο Βαλεντίν  Βόϊνο-Γιασενέτσκι, όπως είναι το κοσμικό του όνομα, χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) Επίσκοπος Τασκένδης. Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα. Παρέμεινε αρχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Τασκένδης, χειρουργούσε καθημερινά και παρέδιδε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή, πάντα με το ράσο και το σταυρό του. Από το 1922 και μέχρι την τελευταία του πνοή γνώρισε συλλήψεις, βασανιστήρια, εξορίες και κακουχίες. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε συνολικά έντεκα χρόνια. Σε όλο αυτό το διάστημα ασκούσε την Ιατρική, βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη. 
Ο "Εσταυρωμένος"  ανακήρυξε τον σπουδαίο αυτόν Άγιο Προστάτη των εθελοντών του. ΤΟ Δ.Σ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να στηρίξουν την εκδήλωση και τους ιερούς σκοπούς του, όπως γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια, και ευχαριστεί  το Μουσικό Σχολείο Βόλου για την ευγενική του προσφορά

Τιμή πρόσκλησης 3 ΕΥΡΩ ή μια σακούλα τρόφιμα για τις ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών μας.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου