menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΒΟΛΟΣ: Εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας


Με τη συμμετοχή πολλών πιστών, το βράδυ της Παρασκευής (9 προς 10/06), τελέστηκε αγρυπνία - επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού και προστάτη των μελών και Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» - στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου φυλάσσεται ένα μικρό τμήμα λειψάνου του Αγίου. Η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου, αλλά και πολλών άλλων πιστών απ’ όλη την περιοχή, ήταν συγκινητική. Είναι αλήθεια πως ο νεοφανής Άγιος Λουκάς, ο Ρώσος, είναι πολύ αγαπητός σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, από τις πολλές του εμφανίσεις και τα θαύματά του. Όλοι οι πιστοί έχουν κάτι να διηγηθούν από την ευεργετική του επέμβαση, κυρίως στις δύσκολες ώρες των δοκιμασιών.  Τις ιερές ακολουθίες τέλεσαν οι πατέρες: π. Θεόδωρος, π. Σταύρος, π. Γεώργιος και π. Γαβιήλ και στο αναλόγιο  έψαλλε κατανυκτικά μια ομάδα ιεροψαλτών με επικεφαλής τον πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης της 111Π.Χ. κ. Απόστολο Γιαννακόπουλο, αξιωματικό της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας

Το πρωί του Σαββάτου (10/06) και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ιατρού,  πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη 152, στο Βόλο) μια ενδιαφέρουσα επιστημονική ιατρική ημερίδα υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, με πρωτοβουλία των ιατρών της κλινικής «ΑΝΑΣΣΑ» και τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.  Στο Ναό της Παναγίας Γλυκοφιλούσης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αγιασμό και ευλόγησε τις λευκές ιατρικές μπλούζες - ιατρών και νοσηλευτών - που ήσαν τοποθετημένες ενώπιον των ιερών λειψάνων του Αγίου. Ήταν όντως μια συγκινητική τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο, και θα γίνει θεσμός στην Μητρόπολή μας. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του παρουσίασε τη μαρτυρική ζωή του φημισμένου ιατρού και Αρχιεπισκόπου Λουκά, καλώντας τους ιατρούς και τους νοσηλευτές να τον μιμηθούν. 
Το απόγευμα του Σαβββάτου (10/06), ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μ. Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) - που θα λειτουργεί ως παράρτημα του συλλόγου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" - και στη συνέχεια, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ενώπιον του προσκυνηταρίου του Αγίου Λουκά που έχει τοποθετηθεί στην ανακαινισθείσα αυλή του κτηρίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχου κ. Κολυνδρύνη, ο Λιμενάρχης Βόλου Πλοίαρχος Λ.Σ. Καναλης Εμμανουήλ,  ο Υποδιευθντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Β. Καραΐσκος, εκπρόσωπος του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, των φυλακών, των ιδρυμάτων, μέλη και συνεργάτες του "Ε" και πολλοί συμπολίτες μας.
Την Κυριακή το πρωί - ανήμερα της εορτής του Αγίου Λουκά - τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον π. Σταύρο Σωτηρόπουλο, και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Εκτενέστερο ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις τη Δευτέρα (12/06) 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου