menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

«Αν άκουγε τους γιατρούς, θα ζούσε...»

«Δεν πήραν μόνο το δικό μου παιδί, πήραν κι άλλα παιδιά», λέει συντετριμμένη η κ. Κουρούπη στην κάμερα της ομάδας Ellhnika Hoaxes.
Τον Οκτώβριο του 2015, η 48χρονη Ευαγγελία Κουρούπη μπαίνει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι γιατροί βρίσκουν έναν όγκο στον νεφρό. Της συνιστούν να αφαιρέσει τον νεφρό. Η επέμβαση έχει επιτυχία. Η άτυχη γυναίκα ωστόσο αποφασίζει να μην κάνει τις χημειοθεραπείες που της συνιστούν οι γιατροί. Φίλοι της είχαν μιλήσει για έναν άνθρωπο που βοηθάει τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και «χημείες», αλλά με χόρτα και βότανα, υγιεινή ζωή. Είχε πεισθεί. Τον Δεκέμβριο του ’16, σε άσχημη κατάσταση, ξαναμπαίνει στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώνεται ότι ο καρκίνος έχει επανέλθει και έχει εξαπλωθεί σε όλο το σώμα. Οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Δέκα μέρες μετά, στις 23 Δεκεμβρίου, αφήνει την τελευταία της πνοή στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Είχε δύο παιδιά.
Την καταγγελία κάνει η μητέρα της Ευαγγελίας, η κ. Μαρία Κουρούπη, επωνύμως, στην κάμερα της ομάδας Ellhnika Hoaxes, που εδώ και ένα χρόνο ερευνούν τη δράση κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας, εκμεταλλευόμενοι την απελπισία του ανθρώπου μπροστά στη σοβαρή ασθένεια. Οπως λέει η κ. Κουρούπη στο συγκλονιστικό βίντεο (ellinikahoaxes.gr/2017/05/02/mouroutis-kataggelia), η κόρη της έμπλεξε με αυτές τις «κλίκες» και συγκεκριμένα με τον αυτοαποκαλούμενο «δρα» Κωνσταντίνο Μουρούτη, διευθυντή του Ινστιτούτου Νέα Ζωή, ο οποίος της έλεγε να μην πάρει φάρμακα εάν θέλει να σωθεί. Σύμφωνα με την ίδια, οι γιατροί στο νοσοκομείο τής είπαν ότι εάν η Ευαγγελία είχε ακολουθήσει την ενδεδειγμένη θεραπεία θα ήταν εν ζωή.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ομάδα Ellhnika Hoaxes είχε δημοσιεύσει έρευνα σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του Κωνσταντίνου Μουρούτη, ο οποίος εκτός από σεμινάρια στο Ινστιτούτο Νέα Ζωή (σ.σ. διεξάγονται σε ξενοδοχείο στον Ολυμπο, έναντι 600-700 ευρώ την εβδομάδα) πραγματοποιεί ομιλίες σε όλη την Ελλάδα, έχει εκδώσει βιβλία, ενώ έχει εμφανιστεί και σε πάνελ στην τηλεόραση. Τον Ιανουάριο του 2016 ο Κ. Μουρούτης είχε εμφανιστεί σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, με την ιδιότητα του «φυσίατρου» και «νευροεπιστήμονα», να μιλήσει για θεραπείες χωρίς φάρμακα («αν σταματήσουν να παίρνουν τα φάρμακα οι περισσότεροι ασθενείς θα γίνουν και καλύτερα», είχε πει χαρακτηριστικά). Οπως αποκάλυψαν τα Ellhnika Hoaxes, ωστόσο, τα πτυχία του, όπως διατείνεται στις εμφανίσεις του ότι κατέχει ο «φυσίατρος», είναι ανύπαρκτα. Μεταξύ άλλων, τα Πανεπιστήμια Robert Gordon, Ross και Αμβούργου απάντησαν ότι δεν έχει ουδέποτε φοιτήσει σε αυτά, ενώ το Πανεπιστήμιο West Clayton από το οποίο επίσης ισχυρίζεται ότι έχει πτυχίο είναι ίδρυμα-μαϊμού. Με αυτά τα πλαστά εφόδια, ο κ. Μουρούτης επί χρόνια διαδίδει διάφορους ανακριβείς ισχυρισμούς, όπως ότι τα εμβόλια είναι κατάρα, ότι ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί με φυσικό τρόπο, ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν τεστ ΠΑΠ γιατί είναι επικίνδυνο κ.ο.κ. Μολονότι έχουν υποβληθεί ουκ ολίγες καταγγελίες από πολίτες και φορείς στους Ιατρικούς Συλλόγους Πιερίας και Αθηνών, ο «δρ» Μουρούτης παρέμενε εν πολλοίς ανενόχλητος.

Στη Δικαιοσύνη

Η υπόθεση πάντως φαίνεται ότι έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Οπως αποκαλύφθηκε από το newpost, έκθεση ελέγχου που διεξήγαγε το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας κατόπιν καταγγελίας της Ενωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μουρούτης δεν είναι γιατρός, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στον εισαγγελέα πρόκειται να διαβιβαστεί από τρίτη πηγή και φάκελος με καταγγελίες ασθενών που έχουν πληγεί από τη δράση του.

«Ξέρετε τι είναι να έχετε ένα και μοναδικό παιδί και να φύγει έτσι άδικα; Αν άκουγε τους γιατρούς θα ζούσε και θα ήταν μαζί με τα παιδιά της. Ο Μουρούτης την έπαιρνε τηλέφωνο και της έλεγε “δεν θα πάρεις φάρμακα, θα γίνεις καλά”. “Είναι απατεώνας”, της έλεγα. “Μην ανησυχείς μαμά”, μου απαντούσε. Πήραν το δικό μου παιδί, αλλά δεν πήραν μόνο το δικό μου παιδί, πήραν κι άλλα παιδιά», λέει συντετριμμένη η κ. Κουρούπη.
http://www.kathimerini.gr/



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου