menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Κατάθλιψη! Ξεπέρασέ την με τρία κόλπα του μυαλού

Κατάθλιψη! Ξεπέρασέ την με τρία κόλπα του μυαλού Οι απλές αλλά χρήσιμες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητά σας


Σίγουρα η φαρμακευτική αγωγή βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης όμως σύμφωνα με τον δρ Simon Rego, διευθυντή του τμήματος Εκπαίδευσης στην Ψυχολογία στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore στη Νέα Υόρκη, μπορεί να καταπολεμηθεί και με τρία κόλπα του μυαλού.

Οι καταθλιπτικοί κάνουν μονίμως άσχημες σκέψεις τις οποίες όμως αν αντιστρέψουν θα νιώσουν πολύ καλύτερα.
Σταματήστε να παίρνετε πάντα το χειρότερο σενάριο 

Οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη σκέφτονται τα χειρότερα. Παραδείγματος χάρη όταν μένουν άνεργοι πιστεύουν πως θα μείνουν στο δρόμο. Αντί αυτής της σκέψης, μπορούν να σκεφτούν πως μπορούν να βρουν μία άλλη δουλειά.

Εγκαταλείψτε τις εμμονές σας

Όταν τσακώνεστε με έναν άνθρωπο μη σκέφτεστε διαρκώς αυτά που έγιναν και το τι σας είπε γιατί αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς κάνει χειρότερη την κατάστασή σας. Αντί να επικεντρώνεστε λοιπόν σε μία κακή στιγμή είναι καλύτερο, να βγείτε με τους φίλους σας, να μιλήσετε στο τηλέφωνο και να επικεντρωθείτε σε μία καλή στιγμή.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον

Οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη τείνουν να πείθουν τους εαυτούς τους ότι ξέρουν ακριβώς με ποιον τρόπο θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον, τουλάχιστον στο άμεσο. Και κατά κανόνα αυτή η εξέλιξη “προβλέπει” άσχημες εξελίξεις, αν όχι εντελώς “καταστροφικές”. Προσπαθήστε σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον και θα συνειδητοποιήσετε ότι θα ανακουφιστείτε από την σκέψη ότι πλέον οι αγωνίες θα “φαντάζουν” πολύ πιο διαχειρίσιμες.

Πηγή: health.com

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου