menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ "ΔΙΑΚΟΝΙΑ"

Ο εκθεσιακός χώρος της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ", όπως είναι σήμερα (3 φωτογραφίες).

Οι εθελοντές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", για μια ολόκληρη πενταετία διακονούσαν στο χώρο του Σ.Π.Κ.Β. "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" (Γ. Καρτάλη 9), εργαζόμενοι κάτω από δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες (κρύο ή ζέστη, υγρασία, σκόνη κ.λ.π.). Σιγά, σιγά βελτιώθηκαν μεν οι συνθήκες εργασίας - με την ευλογία του Σεβ. Μητρποπολίτου μας και την στήριξη του Δ.Σ. του Συλλόγου -αλλά η επέκταση των εργασιών, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών (άπορες οικογένειες, πρόσωπα και κοινωνικές υπηρεσίες κ.α.) και - πάνω απ' όλα  - ο μεγάλος όγκος των προσφορών σε ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα κ.α. μας οδήγησαν στην ανεύρεση νέου μεγάλου χώρου για την προετοιμασία των μεγάλων αποστολών του "Ε". 

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ζητήσαμε από τον Μητροπολίτη μας την παραχώρηση του κτιρίου - ιδιοκτησίας της Ι.Μ.Δ. (πρώην κηροπλαστίου) - που βρίσκεται στο Βόλο (Θουκυδίδου 10) με σκοπό να φιλοξενήσει το 90% των δραστηριοτήτων της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ". Ο νέος χώρος ανακαινίστηκε με πολύ αγάπη, αφού εργάστηκαν δεκάδες συνάνθρωποί μας προσφέροντας ο καθένας πολύ κόπο και χρόνο. Οι συνεργάτες του "Ε" εργάζονται πια κάτω από ανθρώπινες συνθήκες, αφού το κτίριο διαθέτει όλα τα απαραίτητα (καθαριότητα, θέρμανση, τηλέφωνο, μεγάλες αίθουσες αποθήκευσης, αίθουσα προετοιμασίας των μεγάλων αποστολών εντός και εκτός της Ελλάδος, αίθουσα όπου εκτίθενται τα είδη που έχουν ανάγκη οι άποροι αδελφοί μας , μία υπέροχη αυλή με λουλούδια, ένα μεγάλο προσκυνητάρι του Αγίου Λουκά, Προστάτη των εθελοντών μας κ.α.). Ο νέος  χώρος της διακονίας μας ονομάστηκε: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μ. Δημητριάδος (παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ").  Η νέα υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά (10 π.μ. - 12 μ.) - εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργίας. Τις ώρες αυτές δέχεται τις προσφορές των συμπολιτών μας, αλλά και προσφέρει στους απόρους (που είναι καταγεγραμμένοι στους καταλόγους του "Ε") όλα εκείνα τα είδη που έχουν ανάγκη. 

Η "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" λειτουργεί κάθε Τρίτη από την 9η π.μ. - 12η μ. για να εξυπηρετεί όλους εκείνους τους αδελφούς που ανήκουν σε ορισμένες ευπαθείς ομάδες που παρουσιάζουν κάποια  δυσκολία στην εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας της κοινωνικής αυτής δομής, αλλά και στη συνεννόηση με τους υπευθύνους του χώρου αυτού. Οι άνθρωποι του "Ε" δέχονται όλους τους απόρους αδελφούς μας με αγάπη και ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει να διαφυλάξουν την ψυχική και σωματική τους ακεραιότητα από διάφορες επιθέσεις και βιαιότητες, (λεκτικές και σωματικές, εκβιασμούς, κ.α.), να περιφρουρήσουν την διακονία και να διασφαλίσουν τη συνέχιση και αυτής της κοινωνικής υπηρεσίας της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο εκθεσιακός χώρος της "Δ" είναι πολύ καλός (βλέπε τις 3 φωτογραφίες) και διαθέτει τα ίδια είδη που διαθέτει το ΚΕ.Δ.Α.Β.

Θεωρήσαμε αναγκαία αυτή την ενημέρωση για να γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας το πως μπορούν να βοηθήσουν τον "Ε" ή να βοηθηθούν απ' αυτόν...

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου