menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

"ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ", στο 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2014, ο συγγραφέας του βιβλίου: "ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ" (η τελευταία έκδοση του Σ.Σ.Κ. Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ") - μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου - επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του νησιού, όπου είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους δασκάλους και τους μαθητές του. 

Συγκεκριμένα, ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο Πρόεδρος του "Ε", επισκέφθηκε τους μαθητές στις τάξεις τους, τους αφηγήθηκε ιστορίες και παραμύθια και απήντησε στις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών. 

Το κλίμα που δημιουργήθηκε, από την παρουσία ενός ιερέα στην τάξη, ήταν υπέροχο. Επικρατούσε στην αίθουσα απόλυτη ησυχία - κατά την ώρα των αφηγήσεων - και τάξη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Οι μαθητές, είχαν ήδη εργαστεί πάνω στα κείμενα του βιβλίου, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, δημιούργησαν όμορφους πίνακες ζωγραφικής - εμπνεόμενοι από τα διηγήματα και τα παραμύθια - και είχαν τη διάθεση να μάθουν λεπτομέρειες: για τη σύνταξη των κειμένων, για τον τόπο που φιλοξενήθηκε και εμπνεύστηκε ο συγγραφέας, τις αιτίες και τις αφορμές κ.α. Ο π. Θεόδωρος διένειμε σ' όλα τα παιδιά από ένα σκίτσο του βιβλίου, με σκοπό να το χρωματίσουν στο σπίτι τους για να συμμετάσχουν σ' ένα διαγωνισμό, όπου οι δύο καλύτερες ζωγραφιές θα βραβευτούν από τον "Ε". 

Εύγε στην Διευθύντρια κ. Φραγκούλα Τουτουτζόγλου και τους καλούς της συνεργάτες για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και για το πανέμορφο και πεντακάθαρο σχολικό κτιριακό συγκρότημα που διαθέτουν. Πιστεύουμε πως ένα από τα αξιοθέατα του νησιού είναι και το 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου. 





▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου