menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Α΄. Μετά την επίσκεψη των τριών συνεργατών του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" (9/3) - στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στη δομή ΜΟΖΑ (περιοχής Βόλου) - την επόμενη ημέρα (10/3), ένα φορτηγό της Ι.Μ. Δημητριάδος μετέφερε και παρέδωσε στους στρατιωτικούς υπευθύνους του χώρου την έμπρακτη αγάπη της Τοπικής μας Εκκλησίας. Εκπρόσωπος του Συλλόγου παρέδωσε τα εξής είδη: ένα ξύλινο γραφείο, μια πολυθρόνα γραφείου, έναν καναπέ, 2 τσουβάλια σκόνη πλυντηρίου και σιδερένιες κατασκευές για την τοποθέτηση ενδυμάτων. 

Β΄. Προ ημερών, αποφυλακίστηκε ένας νεαρός και ζήτησε βοήθεια από το Σύλλογο. Αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να μην του δοθούν χρήματα στο χέρι, αλλά να πληρωθεί η ασφάλεια του αυτοκινήτου του για να ξεκινήσει την εργασία του. Κάποιες ομάδες αποφυλακισμένων (χρήστες ναρκωτικών, ανήλικοι κ.α.) λαμβάνουν μεν υλική βοήθεια (τρόφιμα, λάδι, βρεφικό γάλα, λάδι, κρέας, ενδύματα, υποδήματα κ.α.), αλλ' όχι οικονομική.  Πάντοτε όμως βρίσκεται κάποιος άλλος τρόπος για να ενισχυθούν. 

Γ΄. Δύο συνάνθρωποί μας - ένας αποφυλακισμένος και ένας άστεγος - είχαν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Κινητοποιήθηκε άμεσα ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", έκλεισε ραντεβού σε 3 ειδικούς ιατρούς και εξυπηρετήθηκαν χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, αφού οι ιατροί δεν θέλησαν να λάβουν χρήματα από τον Σύλλογο. 

Δ΄. Νεαρός μαθητής, υιός φυγόποινου, είχε ανάγκη αλλαγής γυαλιών. Ο "Ε", παρακάλεσε κάποιον συνάνθρωπό μας, ο οποίος έδωσε ένα μέρος τους κόστους και τα υπόλοιπα τα έβαλε ο καταστηματάρχης. Η οικογένειά του στερείται θέρμανσης και ο Σύλλογος προσέφερε 200 λίτρα πετρελαίου.

Ε΄.Νεαρή κυρία - με τρία μωρά και σύζυγο στη φυλακή - ζήτησε συμπαράσταση από τον "Ε". Σε μηνιαία βάση λαμβάνει τρόφιμα, οικονομικό βοήθημα και κατατέθηκε ένα μεγαλύτερο ποσόν στη ΔΕΗ για να μην τους λείψει το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΣΤ΄.Δεκάδες οικογένειες προσήλθαν (από 1/3 - 10/3) στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ του Συλλόγου για να λάβουν το σταθερό μηνιαίο οικονομικό βοήθημα και τρόφιμα.

Ζ΄. Δεκάδες συμπολίτες μας προσέρχονται στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μ. Δημητριάδος για να παραλάβουν τα αναγκαία ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, μικροέπιπλα, παιχνίδια κ.α.

Κοινοποιούμε κάποια ενδεικτικά στοιχεία από τη δραστηριότητα του Συλλόγου 
για γνωρίζουν οι φίλοι  και συνεργάτες του "Ε" το πως λειτουργεί και δρα ο Σύλλογος. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου