menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ": Λόγια της στεριάς και της θάλασσας (π. Θ. Μπατάκα)

Με τη χάρη του Θεού και τις ευχές του αγίου Νικολάου του εν Μύροις και του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Προστάτου των εθελοντών του Συλλόγου μας,   ήλθε σήμερα (17/01/2017) στο φως μια νέα έκδοση του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", με τίτλο: "ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ". Πρόκειται για το νέο βιβλίο του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα, Προέδρου του Δ.Σ. του "Ε", που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά σε όλες τις ηλικίες. Την φιλολογική επιμέλεια και την διόρθωση των κειμένων είχε η φιλόλογος κ. Κερασία Παπαγεωργίου - Γκαβανούδη, η οποία στον πρόλογό της σημειώνει τα εξής χαρακτηριστικά: 
"Το Α΄ μέρος περιλαμβάνει τις «ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ και τα ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ» και το Β΄ μέρος τα «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ». Τα πρώτα είναι λογοτεχνικά κείμενα, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης, που σύμφωνα με τη μορφή τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αφηγήσεις, διηγήματα αλλά και νουβέλες, τα μεγαλύτερα σε έκταση και σε πλοκή. Τα δεύτερα, τα «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ», με έντονο το παραμυθιακό στοιχείο, διατηρούν τα χαρακτηριστικά των Αφηγήσεων, τα οποία θα αναπτύξουμε στη συνέχεια. Το έργο αυτό, θεωρώ ότι αποτελεί ένα πόνημα καρδιάς του πατρός Θεοδώρου, μεστό εμπειριών και βιωμάτων της παιδικής, εφηβικής, αλλά και της μετέπειτα έως και σήμερα ηλικίας του. ...".

Το βιβλίο, που έχει φιλοτεχνηθεί με διάφορα σκίτσα από τον ίδιο τον συγγραφέα και την εγγονή του Ραφαέλα, θα δημοσιοποιηθεί μετά την επίσημη παρουσίασή του που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στο Βόλο . 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου