menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος

Όπως είναι γνωστό στους συμπολίτες μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και οι δεκάδες συνεργάτες του, αποφάσισαν - με την ευλογία και την στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. κ. Ιγνατίου - να ιδρύσουν, να οργανώσουν και να λειτουργήσουν στην πόλη του Βόλου μια ΝΕΑ κοινωνική εκκλησιαστική δομή που έχει τίτλο: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (Θουκυδίδου 10, απέναντι από την είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου και του ΙΚΑ)
Η νέα κοινωνική εκκλησιαστική υπηρεσία - προέκταση του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" - στεγάζεται σε ιδιόκτητο διώροφο κτήριο (που ανήκει στην Μητρόπολη Δημητριάδος) και θα λειτουργεί ως ΝΕΟ παράρτημα του "Ε" με τη ανιδιοτελή στήριξη και προσωπική εργασία των εθελοντών του. Ήδη, έχουν γίνει οι πιο απαραίτητες και ουσιαστικές εργασίες ανακαίνισης, και υπολείπονται ακόμη ελάχιστες τεχνικές επεμβάσεις, για να γίνει ο χώρος πιο λειτουργικός και οι συνθήκες εργασίας και παραμονής των εθελοντών και  των επισκεπτών να είναι πιο ανθρώπινες. 
Σήμερα (17/01/2017), και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, εργάστηκαν πυρετωδώς εννέα εθελοντές - άνδρες και γυναίκες - και ελπίζουμε πως από την 23η Ιανουαρίου θα αρχίσει η κανονική λειτουργία του ΚΕ.Δ.Α.Β. Το πρόγραμμα της λειτουργίας της νέας αυτής υπηρεσίας θα ανακοινωθεί προσεχώς, μετά την ειδική ενημέρωση και εκπαίδευση των εθελοντών του Συλλόγου. 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από εκδηλώσεις του ΚΕ.Δ.Α.Β.

Η μεγάλη αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας αναμένει τους γονείς των απόρων  μαθητών για να επιλέξουν τα αναγκαία. 

Η συνεργασία του Σχολείου με τους ανθρώπους της Τοπικής μας Εκκλησίας είναι αναγκαία 
για τη στήριξη και των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά συνανθρώπων μας

Προσφορά ειδών ένδυσης και υπόδησης σε απόρους μαθητές του 10ου Δημοτ, Σχολείου Αλιβερίου, Ν. Ιωνίας. Οι εθελοντές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" εν δράσει...

Έτοιμα δέματα για τις 79 αποστολές που πραγματοποίησε το ΚΕ.Δ.Α.Β. σ΄ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό

 Αυτό το φορτηγάκι της Ι. Μ. Δημητριάδος έχει μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε πολλά μέρη της Ελλάδος (φυλακές, κρατητήρια, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, εξωτερική ιεραποστολή, Ι. Μητροπόλεις που επλήγησαν από θεομηνίες κ.α.)

Τα δώρα μιας επιχείρησης της περιοχής Αλμυρού 
μέρος των οποίων ταξίδευσε στην μακρινή Μαδαγασκάρη (εξωτερική ιεραποστολή της Εκκλησίας μας) για να ντυθούν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας

  Μετά από τον κόπο και λίγη αναψυχή για τους συνεργάτες του "Ε" που ετοιμάζουν τους χώρους του ΚΕ.Δ.Α.Β.

 Εσωτερικοί αποθηκευτικοί χώροι που φιλοξενούν τον καρπό της αγάπης πολλών συμπολιτών μας

 Από την Α΄ Δωροέκθεση που πραγματοποιήθηκε (2016) στο ΚΕ.Δ.Α.Β. για την ενίσχυση των έργων ανακαίνισης του χώρου.

Ο χώρος που έχουν εκτεθεί τα ενδύματα για να επιλέξουν τα αναγκαία οι άποροι συνάνθρωποί μας και οι κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας.




 Από τα εγκαίνια της Δωροέκθεσης (2016) 

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου