menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

"Ο Ι... Ξ Ε Ν Ο Ι" κ α ι ο "Ε Σ Τ Α Υ Ρ Ω Μ Ε Ν Ο Σ"

Κάποιος συμπολίτης μας - που ευεργετήθηκε πολλές φορές, αλλά και ευεργετείται από τον σύλλογό μας - μας προσέφερε ένα βιβλίο και το εξώφυλλο ενός γνωστού ορθοδόξου χριστιανικού περιοδικού πάνω στο οποίο έβγαλε τη "χολή" του τονίζοντας πως "όλοι οι πρόσφυγες είναι ένας μεγάλος ΕΧΘΡΟΣ της Ελλάδας".  Και το πιο συγκλονιστικό ήταν το εξής: το εξώφυλλο του περιοδικού φιλοξενούσε τη φωτογραφία ενός εξαθλιωμένου μικρού προσφυγόπουλου - ηλικίας 5 ή 6 ετών - που έκλαιγε απαρηγόρητα. Κάτω από τη φωτογραφία του αξιολύπητου αυτού παιδιού, που προκαλούσε ρίγος σε κάθε άνθρωπο, είχε κολλήσει μια λευκή ταινία πάνω στην οποία έγγραψε: "... αυτός είναι ο φονιάς σου" (ΙΣΛΑΜ), θέλοντας να μας πει πως αυτό που κάνουμε δεν είναι πρέπον, διότι θα είναι ΑΥΡΙΟ εις βάρος μας!!!!!!!!!!! Και συνεχίζει: "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑΙ, ΗΛΗΘΙΟΣ ΟΧΙ"

Δεν θα σχολιάσουμε αυτές τις απόψεις του αδελφού. 
Τα σχόλια δικά σας.... 
Εμείς θα σας ενημερώσουμε για τη δράση του Συλλόγου μας, αλλά και για τους λόγους που μας οδηγούν να διακονούμε και τους πρόσφυγες.

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", μεριμνά και για τους ΑΠOΡΟΥΣ πρόσφυγες και μετανάστες, όπως και για κάθε συνάνθρωπο που βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Πολλές φορές, οι εθελοντές του «Ε» κλήθηκαν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως κάποιες οικογένειες που ήλθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Η πρώτη περίοδος γι' αυτούς ήταν  δύσκολη. Το Δ.Σ. του "Ε" έσκυψε με ενδιαφέρον πάνω στα καθημερινά τους προβλήματα και προσπαθούσε να τους συμπαρασταθεί χωρίς διακρίσεις. Άλλους τους συναντούσε στις φυλακές, άλλους στα κρατητήρια, άλλους μεταξύ των αστέγων κι άλλους σε κάποια χαμόσπιτα της περιοχής μας (Βόλου και κάποιων χωριών του Πηλίου).  Η διαφορετική θρησκεία, το χρώμα του σώματος, το έθνος, η γλώσσα κ.α. δεν έγιναν ποτέ εμπόδιο στην διακονία του "Ε". Όπως αγκάλιαζε και αγκαλιάζει τους συμπολίτες μας, με τον ίδιο τρόπο αγκαλιάζει και τους πρόσφυγες και μετανάστες.



Όποιος διαβάσει το ημερολόγιο του "ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ και άλλων ευπαθών ομάδων" του Συλλόγου και του ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» - που λειτουργεί ως παράρτημα του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» - θα διαπιστώσει πως η Τοπική μας Εκκλησία στηρίζει και τους "ΞΕΝΟΥΣ", διότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας μας δίδαξε να βλέπουμε στα πρόσωπα όλων των αναγκαιμένων  αδελφών μας Το δικό Του Πρόσωπο.

Μ' αυτό το σκεπτικό, ο "Ε" φιλοξένησε δεκάδες οικογένειες προσφύγων και μοναχικά πρόσωπα - στους 4 ξενώνες του και σε ξενοδοχεία της πόλεως - τους έδωσε τροφή, ενδύματα, φάρμακα, τους στήριξε ψυχολογικά, στάθηκε κοντά τους με ανιδιοτέλεια, βοήθησε τα παιδιά τους να πάνε σε σχολεία, βοήθησε τα μέγιστα στην κατήχηση και τη βάπτισή τους, "υιοθέτησε" παιδιά μέσα από την κοιλιά της εγκαταλελειμμένης μητέρας τους κ.α.  Για τους ανθρώπους του "Εσταυρωμένου", ο κάθε άνθρωπος, όσο διαφορετικός κι αν είναι, δεν παύει να είναι εικόνα του Θεού, Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ, 

Κατ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η Ελλάδα πλημμύρισε από πρόσφυγες και μετανάστες όλων των ηλικιών. Παρά την κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, οι Έλληνες φανέρωσαν για μια ακόμη φορά την ευαίσθητη καρδιά τους και ανιδιοτελώς διακόνησαν με αυτοθυσία τους πρόσφυγες. Το ίδιο έπραξαν και οι άνθρωποι του "Ε" που είναι έτοιμοι να συντρέξουν σε κάθε ανάγκη. Ήδη, ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σ' ολόκληρη την Ελλάδα, στηρίζοντας τις κοινωνικές δομές των κατά τόπους Εκκλησιών που κλήθηκαν να στηρίξουν τους πρόσφυγες, χώρους φιλοξενίας ή κράτησης προσφύγων, φυλακές και κρατητήρια. Ο Σύλλογος, ιδιαίτερη μέριμνα έδειξε και για κείνους τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή μας.

Οι συνεργάτες του "Ε" ήταν από τους πρώτους που επισκέφθηκαν τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων - περιοχή Σούρπης, Αερινού και Μόζα - μεταφέροντας κλινοσκεπάσματα, ενδύματα, υποδήματα, απορρυπαντικά, βρεφικές τροφές, παιχνίδια, γλυκά και άλλα αναγκαία είδη. 

Στα πλαίσια αυτής της διακονίας, θα πραγματοποιήσουμε αύριο μια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα της Μόζα...


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου