menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Την μνήμη του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν ο Βόλος και η Τοπική μας Εκκλησία το διήμερο 5-6/12, με επίκεντρο τον φερώνυμο  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Βόλου.

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στις 10.00  μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο τον Χρυσό Σταυρό μετά Αστέρος του Μητροπολιτικού μας Ναού. Ακολούθως, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ι.Μ.Δ

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου