menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αυτές είναι οι χώρες που περιμένουμε νέο τρομοκρατικό «χτύπημα» μέσα στα Χριστούγεννα


 Έκθεση της Europol, η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 2 Δεκεμβρίου, ανέφερε πως η Ευρώπη είναι στόχος τρομοκρατών την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι χώρες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Βρετανία.
Δυστυχώς, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, αφού 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Βερολίνο από επίθεση με φορτηγό.
«Το Ισλαμικό Κράτος έχει οργανώσει αρκετές δεκάδες στελεχών του στην Ευρώπη,  ώστε να εξαπολύσουν στο “εγγύς μέλλον” τρομοκρατικές επιθέσεις κατά “μαλακών στόχων” για να σπείρουν το φόβο στο κοινό», ανέφερε η έκθεση της Europol.
«Η τρομοκρατική οργάνωση έχει τη βούληση και την ικανότητα να πλήξει “σκληρούς” και “μαλακούς” στόχους στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις χώρες που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμό κατά του λεγόμενου “Ισλαμικού Κράτους”», τόνιζε η υπηρεσία.
«Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. που συμμετέχουν στο συνασπισμό αυτό θεωρούνται νόμιμοι στόχοι απ' το Ισλαμικό Κράτος», έλεγε η Europol, υποστηρίζοντας ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Βρετανία.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου