menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ»

Από συστάσεως του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», το Δ.Σ του Συλλόγου ανακήρυξε την 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως «Ημέρα του Φυλακισμένου», καθώς ο Αγ. Ελευθέριος είναι ο Προστάτης των Κρατουμένων. Αυτό συνιστά μία πρωτοτυπία του «Ε», γιατί αντίστοιχη ημέρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.
Κάθε χρόνο, στην εορτή αυτή, διοργανώνονται διάφορες λατρευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Φυλακών, με τη συμμετοχή των εθελοντών του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ». Αποκορύφωμα αποτελεί η μεγάλη εκδήλωση στον Βόλο, με σκοπό την παρηγορία και ενίσχυση των Κρατουμένων, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα στους χώρους κράτησης, την καταπολέμηση του ρατσισμού, τη γνωστοποίηση των σκοπών και δράσεων του Συλλόγου. Παράλληλα, αποβλέπει στην οικονομική ενίσχυση του έργου του, που προέρχεται αποκλειστικά από τα μέλη και τους φίλους του. 
Για φέτος την εκδήλωση αναλαμβάνουν τα σχολεία του  2ου ΓΕΛ Ν.  Ιωνίας, του 2ου ΕΠΑΛ Ν Ιωνίας, των φυλακών Κασσαβετείας και Βόλου και η  πολυμελής νεανική χορωδία Αγ. Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων,  και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17/12/2016 και ώρα 6η απογευματινή στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη 152 - Ανθίμου Γαζή).
 Ο «Ε» καλεί τα μέλη, τους φίλους,  τους συνεργάτες, τους εθελοντές, καθώς και όλη την κοινωνία της πόλεώς μας που δίνει πάντοτε δυναμικό παρόν σε όλες τις δράσεις του, με περίσσευμα ευαισθησίας και αληθινού ενδιαφέροντος για κάθε χειμαζόμενο αδελφό. Τους γνωστοποιεί ακόμη πως η διακονία του Συλλόγου έχει απλωθεί και σε πολλές άλλες ευπαθείς ομάδες του τόπου μας που ζητούν άμεση συμπαράσταση.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου