menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Συγκλονιστική αποκάλυψη Ιερώνυμου: Κλέβουν κεριά γιατί δεν έχουν φως

Στα περιστατικά ακραίας φτώχειας, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι φορείς της Εκκλησίας, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση στον Πύργο, το μεσημέρι της Κυριακής.
Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην περίπτωση δύο παιδιών τα οποία έκλεβαν κεριά από ένα παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής.
«Μου είπε ο υπεύθυνος πως έπιασαν δύο μικρά παιδιά και θα τα πάνε στην αστυνομία. Ζήτησα να τα δω. Τρεμάμενα, φοβούμενα, όπως ήταν, τα ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό το πράγμα.
»Πάτερ δεν έχουμε φως στο σπίτι και παίρνουμε τα κεριά, τα στρίβουμε για να τα μεγαλώσουμε για να μπορούμε να διαβάσουμε τα βράδια», μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.
Επίσης, αναφέρθηκε σε μια μητέρα η οποία εμφανιζόταν στα συσσίτια της Εκκλησίας με μια κατσαρόλα ζητώντας να της βάλουν τέσσερις ή πέντε μερίδες μέσα σε αυτή.
Ο Αρχιεπίσκοπος όταν είδε τη γυναίκα του εξήγησε πως «παίρνω το φαγητό στην κατσαρόλα και όταν φτάνω σπίτι μου το βάζω πάνω στην κουζίνα να φανεί ότι το μαγειρεύω ώστε τα παιδιά μου που θα έρθουν από το σχολείο να μην ξέρουν ότι το πήρα στα συσσίτια του δρόμου», περιέγραψε ο κ. Ιερώνυμος με τρεμάμενη φωνή.
Μίλησε, δε, για ανθρώπους νεόπτωχους που έρχονται να πάρουν ένα πιάτο φαγητό και επειδή υπάρχουν τα κανάλια αναγκάζονται να κρύβουν τα πρόσωπά τους.
http://www.briefingnews.gr/

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου