menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ...

Με ιδιαίτερη χαρά, "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" δέχεται κατά περιόδους κάποιες δωρεές ως ελεημοσύνη υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αγαπημένων προσώπων. Κάποιοι συνάνθρωποί μας αντί να αγοράσουν στεφάνια και λουλούδια κάνουν ελεημοσύνη. Μας συγκινεί αυτή η αγάπη και η φροντίδα των λιγοστών ανθρώπων για την ευαίσθητη διακονία των φυλακών (αλλά και άλλων αναξιοπαθούντων) και κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο που "οι φυλακές  δεν πουλάνε". Οι περισσότεροι προτιμούν να προσφέρουν την ελεημοσύνη τους σε άλλες κοινωνικές δομές παρά στη διακονία των κρατουμένων., που "δικαιολογημένα φυλακίστηκαν". 
Θα πρέπει όλοι οι χριστιανοί να γνωρίζουμε την εξής αλήθεια: Κάποτε - ενώπιον του παγκοσμίου Δικαστηρίου (κατά την Ημέρα της κρίσεως) - θα απολογηθούμε ενώπιον του Θεού αν επισκεφθήκαμε ή δεν επισκεφθηκαμε τον Ίδιο τον Κύριο στη φυλακή, στο πρόσωπο κάθε κρατουμένου. Ο "Ε" μας δίνει την ευκαιρία αυτή. Εμείς - ο κάθε χριστιανός - δεν μπορούμε να επισκεφθούμε τον φυλακισμένο, εκτός κι αν έχουμε μαζί του α΄ βαθμού συγγένεια. Μπορεί οι νόμοι του κράτους, λόγω ασφαλείας, να εμποδίζουν την είσοδο στους χώρους κράτησης, αλλά η προσφορά μας στα χέρια εκείνων που έχουν την άδεια να εισέρχονται στη φυλακή είναι μια ζεστή και ουσιαστική επίσκεψη που θα λάβει σοβαρά υπόψη  Χριστός.

Θερμά ευχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που στηρίζουν τη διακονία του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και μ' αυτό τον τρόπο. Να τους έχει καλά ο Θεός. Εμείς, ως αντίδωρο, τους μνημονεύουμε στην Ιερά Προσκομιδή των Τιμίων Δώρων.
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου