menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

"Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΜΟΥΡΟΥΔΙΑΚΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΓΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Σε προηγούμενη επίσκεψη των εθελοντών  - συνεργατών του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" και της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ" στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων ΄της πόλης του Βόλου (δομή ΜΟΖΑ) ανακάλυψαν μια ετοιμόγεννη νεαρά προσφυγοπούλα από τη Συρία, που θα φέρει στον κόσμο το μωρό της σε λίγες ημέρες. Μία εκ των εθελοντριών της "Διακονιας", συνομίλησε μαζί της και διεπίστωσε την αδυναμία της κοπέλας να ετοιμάσει τα απαραίτητα για το μωρό της. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Συλλόγου, συγκεντρώθηκαν: κουβερτούλες, σεντονάκια, πάνες, φορμάκια, καλτσάκια και ένα μικρό θαλασσί χειροκίνητο κρεβατάκι. Όλα αυτά τα είδη - καθαρά και σιδερωμένα - τα μετέφερε στο χώρο εκείνο ένας εκ των συνεργατών της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ" και τα παρέδωσε στα χέρια του υπευθύνου στρατιωτικού παράγοντα, που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων του Βόλου (ΔΟΜΗ ΜΟΖΑ), για να τα προσφέρει εκ μέρους της Τοπικής μας Εκκλησίας στην νεαρά προσφυγοπούλα, που εκείνη τη στιγμή βρισκότανε στην πόλη του Βόλου για ιατρικές εξετάσεις.
Ο Σύλλογος, θα έχει στη μέριμνά του το μωρό αυτό καθώς και τη μητέρα, για να συντρέξει σε κάθε ανάγκη. Βεβαίως, ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" δεν είναι η πρώτη φορά που μεριμνά για μωρά και ετοιμόγεννες μητέρες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Και στο παρελθόν, ο Σύλλογος, "υιοθέτησε" κι άλλα παιδάκια που εγκαταλήφθηκαν από το... φυσικό τους πατέρα, πριν καν γεννηθούν, διότι δεν τα ήθελαν εν ζωή. Η μέριμνά του, για τις μοναχικές μητέρες αυτών των παιδιών, ήταν πολύτιμη και μακροχρόνια. Χρηματοδότησε όλα τα στάδια της ζωής τους - γέννηση, βάπτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σχολείο -  και σε κάποια περίπτωση - μέχρι και το πανεπιστημιακό τους πτυχίο. 
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!!! Εκείνος φωτίζει, ενισχύει, καθοδηγεί και πλουτίζει τα αναγκεμένα παιδιά Του χρησιμοποιώντας πολλούς και θαυμαστούς τρόπους.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου