menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

"... σας βλέπουμε ως στόχους"!!! (ομολογία μουσουλμάνου)

"Εσείς οι χριστιανοί, μας βλέπετε ΩΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΕΟΥ και εμείς σας βλέπουμε ΩΣ... ΣΤΟΧΟΥΣ". Αυτά είπε ένας κρατούμενος μουσουλμάνος προ ημερών και μας προβλημάτισε πολύ. Δεν γνωρίζουμε αν όλοι οι μουσουλμάνοι διδάχτηκαν και πιστεύουν σ' αυτό που τόλμησε να διακηρύξει αυτές τις ημέρες αυτός ο νέος, αλλά κάπως έτσι και με άλλα λόγια το λένε και πολλοί άλλοι... Το έχουμε ακούσει και το έχουμε διαβάσει...

Η Ορθόδοξη  Εκκλησία διδάσκει τα παιδιά της να βλέπουν τους άλλους ανθρώπους ως εικόνες Θεού, όποιοι κι αν είναι αυτοί:  δίκαιοι ή αμαρτωλοί, χριστιανοί ή αλλόθρησκοι, πιστοί ή άπιστοι, μικροί ή μεγάλοι, φτωχοί ή πλούσιοι, άνδρες ή γυναίκες.  Και οι πατέρες της Εκκλησίας μας τονίζουν και κάτι άλλο: "είδες τον αδελφόν σου;  είδες Κύριον τον Θεόν σου".

Αυτή η πίστη για τον χριστιανό δεν μια απλή θεωρία, αλλά βίωμα. Και για πολλοστή φορά το απέδειξαν οι Έλληνες χριστιανοί τούτες τις δύσκολες μέρες φιλοξενώντας, ταΐζοντας, ντύνοντας, περιθάλποντας και προσφέροντας ό,τι αναγκαίο από το υστέρημά τους στις χιλιάδες των προσφύγων, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, που στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι.

Εμείς, ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας, επισκεπτόμενοι τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και τους χώρους κράτησης της περιοχής μας, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στη συναναστροφή μας με τους μουσουλμάνους. Μας υποδέχονται με χαρά και δέχονται τα δώρα μας με ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες. Δεν τους ενοχλεί ο σταυρός που φορούμε και μάλιστα από ευγνωμοσύνη μας ασπάζονται τα χέρια και μας γεμίζουν με ευχές...

Στην ιστορία έχουμε πολλά παραδείγματα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων, όπως στην Κύπρο και σε άλλα μέρη του κόσμου. Αυτό σημαίνει πως και σήμερα μπορεί να συμβεί αυτό κάτω από άλλες συνθήκες ζωής. Ας ευχηθούνε  να μας προστατεύει ο Θεός από ακραίους και επικίνδυνους ανθρώπους που δρουν ύποπτα εντός και εκτός της πατρίδας μας.
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου