menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

"Εσείς έχετε γεμάτο το ψυγείο για τα παιδιά σας και αφήνετε τ’ άλλα παιδιά να… πεινάνε».(ΜΟΜΦΗ κατα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ")

Πέρασαν  21 περίπου χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και οι εμπειρίες των νόμιμων εκπροσώπων του είναι πολλές. 
Η δραστηριότητα του Συλλόγου, που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιό του και στα επίσημα βιβλία του, αποδεικνύει πως η ανιδιοτελής προσφορά του στην Τοπική Κοινωνία – και πέρα απ’ αυτή – είναι ουσιαστική σε όλους τους τομείς. Αυτή η δραστηριότητα δεν στηρίχτηκε ποτέ σε κρατικές ή άλλες χρηματοδοτήσεις. Ο απλός και πιστός λαός της Εκκλησίας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια κάθε θεάρεστη προσπάθεια των συνεργατών του Συλλόγου που είχε ως στόχο την συμπαράσταση των αναγκεμένων συνανθρώπων μας.
Η αγκαλιά του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» - όσο περνούσαν τα χρόνια και έριχνε τη σκιά της πάνω στην Πατρίδα μας η ποικιλόμορφη κρίση – συμπεριέλαβε, εκτός από τους κρατούμενους, και άλλες ομάδες δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. 

Τα μέλη του Δ.Σ. και οι συνεργάτες του προσπαθούν με δικαιοσύνη να διανέμουν στους απόρους  όσα η αγάπη του Θεού και των ανθρώπων γεμίζουν τα χέρια τους. Πολλές άπορες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα έχουν ευεργετηθεί ποικιλοτρόπως από τον «Ε» και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών που γεύτηκαν την έμπρακτη αγάπη του Συλλόγου - και μάλιστα σε μηνιαία βάση - για δέκα και πλέον έτη, όσα χρόνια διαρκούσε η κράτηση του πατέρα ή και της μάνα ακόμη. 

Στον Σύλλογο, όλα  γίνονται με τάξη, ανιδιοτέλεια και κοινωνικά κριτήρια. Τους κανόνες τους βάζει  το Δ.Σ. και μόνο.
Παρ' όλα αυτά, ο «Ε»,  δέχετε κατά καιρούς: ύβρεις, λασπολογία, μομφές, κατάρες, συκοφαντίες, εξαπάτηση, επιθέσεις, αρνητική και κακόβουλη κριτική από ανθρώπους που ευεργετήθηκαν για αρκετά χρόνια απ' αυτόν. 

Αυτό ακριβώς έγινε και σήμερα, όταν μια μητέρα αποφυλακισθέντος εξύβρισε εκπρόσωπο του Δ.Σ. διότι έμαθε πως ο Σύλλογος αδυνατεί πια να παρέχει την υλική και οικονομική βοήθειά του, διότι εξαντλήθηκε το χρονικό όριο που έχει βάλει το Δ.Σ. 

Κάποτε όλα τελειώνουν. Εάν δεν μπορεί κάποιος ν' αλλάξει τη ζωή του σε δυο χρόνια δεν του φταίει κανείς. Δεν μπορεί να επαναπαύεται στη μέριμνα των τρίτων...
Η γυναίκα αυτή, εκείνο που τόνιζε συνεχώς ήταν πως ο «Ε» είναι άδικος. 
- "Κόβετε το ψωμί σε οικογένειες που το στερούνται"
- "Εσείς έχετε γεμάτο το ψυγείο για τα παιδιά σας και αφήνετε τ’ άλλα παιδιά να… πεινάνε».

Αυτά και άλλα έλεγε μαινόμενη η μητέρα του ενήλικα πρώην κρατουμένου. Φώναζε όσο μπορούσε μη υπολογίζοντας πως απευθύνεται σ’ ένα μη χρηματοδοτούμενο Σύλλογο που πρέπει να στηρίξει και νέες άπορες οικογένειες που εμφανίζονται στο Γραφείο κατά δεκάδες.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε στην κυρία αυτή, που ως μητέρα τα βλέπει όλα συναισθηματικά, όσο και σε όλους τους συμπολίτες μας τα εξής: 
  1. Ο Σύλλογος δεν είναι μια αστείρευτη πηγή υλικών και οικονομικών αγαθών.
  2. Δεν είναι η Πρόνοια του κράτους, πού έχει την ευθύνη να στηρίζει οικονομικά και με άλλες υλικές παροχές τους αναξιοπαθούντες.
  3. Ο Σύλλογος, δεν είναι υποχρεωμένος να ταΐζει, να ντύνει και να προμηθεύει όλα τα αναγκαία αγαθά, που θα πρέπει να τα αποκτούν οι άνθρωποι με τον ιδρώτα του προσώπου τους. 
  4. Ο "Ε", καλείται να συμπαρασταθεί στο μέτρο του δυνατού και για ένα λογικό χρονικό διάστημα που ορίζει το Δ.Σ.
  5. Δεν είναι μια κοινωνική υπηρεσία της διοικούσης Εκκλησίας, αλλά ένα φιλανθρωπικό σωματείο που συνεργάζεται με την Τοπική Εκκλησία και δραστηριοποιείται με την ευλογία του Επισκόπου.
  6. Ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», είναι ένας μικρός Σύλλογος, μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν χέρι βοηθείας σε όσους δοκιμάζονται.
  7. Μεριμνά – στο μέτρο του δυνατούγια τους άπορους κρατούμενους, αποφυλακισθέντες, φυγόποινους, πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγους, τις άπορες οικογένειες όλων αυτών, τσιγγάνους, μονογονεϊκές  οικογένειες (λόγω χηρείας, διαζυγίου ή εγκατάλειψης), άπορους μαθητές, φοιτητές, ασθενείς κ.α.
  8. Είναι η εκδήλωση της αγάπης μιας ομάδος συμπολιτών μας που κάτω από τη σκέπη του Θεού μοιράζουν όλα όσα ο κόπος τους και η έμπρακτη αγάπη των άλλων ανθρώπων τους εμπιστεύονται.
Όλα αυτά, αγαπητοί, νοιώσαμε την ανάγκη να τα δημοσιοποιήσουμε προς ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας και κυρίως όλων εκείνων που άδικα κατηγορούν τον «Ε», νοιώθοντας πως έχουν αποκτήσει κάποια δικαιώματα ... 

Παρακαλούμε τους φίλους μας να διαδώσουν αυτό το μήνυμα. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου