menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 400 ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνατίου και την πολύτιμη βοήθεια του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», πραγματοποι-ήθηκε σήμερα (16/09/2016) μια ακόμη ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των τετρακοσίων (400) περίπου οικογενειών της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας που υπέστησαν μεγάλες δοκιμασίες λόγω των μεγάλων πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή τους. 
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», η Τοπική μας Εκκλησία ήλθε σε επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με σκοπό να εκδηλώσει το ενδιαφέρον και την απόφασή της να συνδράμει άμεσα και πρακτικά το φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας, η οποία καλείται να βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και έμειναν κυριολεκτικά στο δρόμο. 
Ο καθ’ ύλην αρμόδιος εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Υπεύθυνος του Φιλανθρωπικού της έργου Αρχιμ. π. Φίλιππος σε γραπτό μήνυμα που έστειλε στον Πρόεδρο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» τονίζει τα εξής: «Ως ήδη γνωρίζετε, οι ανάγκες μας είναι πολλές. Πλέον των 400 οικογενειών επλήγησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας αλλά και στην κωμόπολη της Θουρίας. Ο,τιδήποτε μπορείτε να μας προσφέρετε θα είναι ευχής έργον. Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε για την εκδηλωθείσα αγάπη σας».
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές του «Ε» και της «Δ», ετοίμασαν μια μεγάλη ποσότητα (100 και πλέον χαρτοκιβώτια) με είδη ένδυσης - βρεφικά, παιδικά, γυναικεία και ανδρικά (ελαφρώς μεταχειρισμένα και καινούργια) – και, στη συνέχεια, ένα φορτηγό της Μητροπόλεως Δημητριάδος, με δύο συνεργάτες της Τοπικής μας Εκκλησίας, ταξίδευσαν στη μακρινή Καλαμάτα και παρέδωσαν τον καρπό της αγάπης μας.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, μέσω του «ΕΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» και της «ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ» - των δυο κοινωνικών δομών της - έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί άμεσα ανθρωπιστικές αποστολές εντός και εκτός της περιοχής μας, για να στηρίξει εκατοντάδες χειμαζόμενους συνανθρώπους μας. Ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές του «Ε» που συντρέχουν-ενισχύουν καθημερινά το έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας.
«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν».

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου