menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΝΤΥΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και την πολύτιμη βοήθεια των δεκάδων εθελοντών του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" (παράρτημα του "Ε"), πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/6/2016) μία ακόμη ανθρωπιστική αποστολή στην πολυάριθμη ανδρική φυλακή ΔΟΜΟΚΟΥ Φθιώτιδος. Μια μεγάλη ποσότητα ανδρικών ενδυμάτων παραδόθηκε το μεσημέρι από δύο συνεργάτες του Συλλόγου στην Κοινωνική Υπηρεσία των φυλακών ΔΟΜΟΚΟΥ για την ενίσχυση των εκατοντάδων απόρων κρατουμένων που κρατούνται στον μεγάλο αυτό χώρο εγκλεισμού. 

Προ ημερών, το Δ.Σ. έλαβε μια επιστολή από την Κοινωνική Λειτουργό της φυλακής, με την οποία ζητά βοήθεια για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που δημιουργεί η αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να καλύψει τις βασικές ανάγκες των απόρων κρατουμένων σε είδη ένδυσης, υπόδησης, ειδών προσωπικής καθαριότητος κ.α. Μεταξύ των άλλων αναφέρονται και τα εξής στην επιστολή της Κοινωνικής Λειτουργού: "Μετά την προ ολίγων ημερών τηλεφωνική επικοινωνία μας και την ενημέρωσή σας για την ανάληψη καθηκόντων μου στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, σας παρακαλώ να ενημερώσετε και τα εκλεκτά μέλη του Συλλόγου ότι επιθυμούμε να ξεκινήσει συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία Κ. Κ. Δομοκού... Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι υπάρχουν ανάγκες σε είδη ένδυσης (κυρίως εσώρουχα - φανέλες - κάλτσες - μπλούζες κοντομάνικες - βερμούδες), υπόδησης (παντόφλες καλοκαιρινές), σε ατομικά είδη υγιεινής, τηλεκάρτες, τσιγάρα, φακέλους αλληλογραφίας, γραφική ύλη, σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες... "

Οι φυλακές ΔΟΜΟΚΟΎ.
Βεβαίως, ο Σύλλογος δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί πλήρως στην παράκληση αυτή, διότι πρέπει να μεριμνήσει περισσότερο για τους χώρους κράτησης του Νομού Μαγνησίας (Φυλακές Βόλου και Κασσαβέτειας, ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου κ.α. ), όπως αναφέρεται στο καταστατικό του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ". Εκείνα τα είδη που πλεονάζουν τα διανέμει σε φυλακές, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και την εξωτερική ιεραποστολή της ορθόδοξης Εκκλησίας μας. 

" Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", ξεπέρασαν τα όρια του Νομού Μαγνησίας και πραγματοποίησαν πολλές ανθρωπιστικές αποστολές (με είδη ένδυσης και υπόδησης) και σε πολλές φυλακές της Ελλάδος, όπως στις φυλακές: Κορυδαλλού (ανδρών και γυναικών), Ελαιώνα Θηβών, Δομοκού, Τρικάλων, Διαβατών Θεσσαλονίκης, Λαρίσης, Μαλανδρίνου, Άμφισσας,  Γρεβενών, Βόλου και Κασσαβέτειας, κέντρα κράτησης προσφύγων Ξάνθης, Δράμας και της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου, Μαδαγασκάρης, Νευροκοπίου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας και της Σερβικής Εκκλησίας.  

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου